Ga naar hoofdinhoud

WEG viert dubbel jubileum in Europa

De werkplaats is een onmisbaar deel van het magazijn, hierdoor kan WEG een hoogwaardige individuele klantenservice garanderen (foto: WEG)

WEG viert zijn 30-jarig bestaan in de Benelux. WEG Nederland — een aparte tak binnen de Benelux — viert eveneens haar 20-jarig bestaan.

WEG is een wereldwijde fabrikant van elektrisch en mechanisch materiaal met een hoofdkantoor in Brazilië, die in 1992 naar Europa kwam met een eerste vestiging ‘WEG Europe’ in het Belgische Nijvel. Na tien jaar van snelle groei opende het bedrijf meer regionale kantoren en magazijnen om de lokale Europese markten te bedienen. Eén van de eerste uitbreidingen was het nieuwe verkoopkantoor van WEG Nederland in 2002. Na deze uitbreiding werd WEG Europe in 2005 hernoemd tot WEG Benelux met een specifieke focus op de industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg

Groei

WEG begon in de jaren 90 met maar twee medewerkers. Vandaag bestaat het bedrijf uit circa 70 medewerkers in de vestigingen Benelux en Nederland. Zij verzorgen de verkoop van OEM-producten, waaronder elektromotoren, frequentieregelaars, tandwielkasten en ander industriële componenten. De vestiging Benelux is daarnaast gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen, waarbij motor, aandrijving en besturing in de eigen werkplaats in één pakket worden gecombineerd.

Magazijn

Het magazijn in Nijvel werd vorig jaar uitgebreid tot een oppervlakte van 6300m2, een werkplaats van 500m2 en een kantooroppervlakte van 700m2. Het magazijn heeft ongeveer 13 miljoen euro aan artikelen op voorraad, waaronder circa 40.000 motoren en 1.000 frequentieregelaars. De werkplaats is een onmisbaar deel van het magazijn, hierdoor kan het bedrijf een hoogwaardige individuele klantenservice garanderen.

Werkplaats

Typische aanpassingen zijn het plaatsen van flenzen, lagerkappen, encoders, geforceerde koelingen, speciale lagers en dichtingen, maar ook speciale uitgaande kabels en kabeldoorvoeren. Modificaties zijn onder andere een hogere IP-klasse en alle mogelijke aanpassingen op ATEX motoren. De werkplaats beschikt bovendien over een spuitcabine en een testbank.

WEG Benelux (foto: WEG)

Toekomstgericht

“De sterke vraag naar met name pompen, compressoren en producten voor koeltorens en ventilatiesystemen maakte onze recente uitbreiding noodzakelijk,” legt Werner Lievens uit, Managing Director bij WEG Benelux. Deze uitbreiding laat zien dat we ook in de toekomst aan onze klanten in deze regio toegewijd blijven en zorgt ervoor dat we klaar zijn om een hoogwaardige en snelle service te verlenen.”

Technische mogelijkheden in eigen huis

“Ik ben trots op onze technische mogelijkheden in eigen huis en de sterke partnerschappen die we de laatste decennia hebben opgebouwd,” vult Martijn Brinks, aan, Commercial Branch Manager bij WEG Nederland. “Dit danken we aan de inspanningen van onze medewerkers en klanten in de Benelux. We zitten in een buitengewoon spannende groeiperiode bij WEG en hopen de komende jaren nog heel wat jubilea te mogen vieren.”

Ook interessant: Nieuwe Europese fabriek WEG in 2024 vol in bedrijf

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven