Ga naar hoofdinhoud

WEG mijnbouwmotoren voor zware condities

WEG heeft de M Mining serie motoren specifiek ontwikkeld voor de mijnbouw en de cementindustrie (foto: WEG)

Als reactie op vragen uit de markt naar betrouwbare en robuuste machine voor de mijnbouw en cementindustrie heeft WEG specifiek voor deze sectoren een nieuwe serie motoren ontwikkeld. Of ze nu zijn voorzien van een kooianker of van sleepringen, de M Mining motoren hebben speciale voorzieningen. Een nieuw systeem van borstels en sleepringen (motoren met gewikkelde rotors) maakt ze geschikt voor bedrijf onder zware omstandigheden.

De M Mining motoren werden ontwikkeld, rekening houdend met elektromechanische eigenschappen die kunnen zorgen voor robuustheid, sterkte en lange bedrijfsuren in agressieve omgevingen die kenmerkend zijn voor de mijnbouw en cementindustrie.

De motoren voldoen aan beschermingsklasse (IP55 tot IP66) en zijn geschikt voor kritische belastingen in mijnen die een hoog koppel vereisen zoals semi-autogene maalmolens en kogelmolens, brekers, ventilatoren en transportbanden

Constructie

De motoren met gewikkelde rotoren worden opgebouwd met een sleepringsysteem, borstels en borstelhouders die volledig zijn ontworpen op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het aantal vereiste onderdelen en componenten is aanzienlijk verminderd en het gebruik van non-stop drukveren helpt borstelslijtage te minimaliseren.

Voor de configuratie van ophaalbare borstels is het motorontwerp voorzien van een regel- en automatiseringssysteem voor het ophalen van de borstels. Dit systeem is vooraf in de fabriek ingesteld en voorzien van logica en het bewaken van fouten via een geïntegreerde HMI of op afstand via een communicatiesysteem. Het systeem biedt een complete interface voor de juiste bedrijfs- en onderhoudsprocedures.

Voor configuratie van de vaste borstels is een intern filter aangebracht dat recirculatie van stof door borstelslijtage tegengaat. De borstels hebben een andere locatie gekregen waardoor aan beide zijden van de collectorringbehuizing toegang mogelijk is. In combinatie met grotere inspectieluiken en een nieuw ontwerp van de borstelhouder zorgt dit voor gemakkelijker aanpassing van de borstels en gemakkelijker onderhoudsprocedures.

Het nieuwe systeem maakt de motor ook geschikt voor hybride bedrijf, dat wil zeggen met borstelliftsysteem en de mogelijkheid om te draaien met de borstels altijd verlaagd (verbonden).

Toepassing van mijnbouwmotoren

Sleepringmotoren worden op grote schaal gebruikt in de mijnbouw en cementindustrie omdat ze specifiek zijn ontworpen voor het met groot koppel en lage snelheid aandrijven van grote belastingen en een lage inschakelstroom hebben. Om deze reden krijgen ze de voorkeur voor het aandrijven van molens, brekers, transportbanden en andere applicaties binnen deze industrieën

Samen met een bedieningspaneel dat volledig is geïntegreerd in de motor, maakt de machine een eenvoudige opstart en inbedrijfstelopties mogelijk. Ook verlaagt de motor de bedrijfs- en onderhoudskosten van verhoogt ze de betrouwbaarheid van installaties. Deze eigenschappen, samen met de robuustheid, hoge beschermingsklasse en roestvast stalen hardware maken de nieuwe M Mining sleepringmotoren een goede oplossing voor de mijnbouw en cementindustrie wereldwijd.

De M Mining is leverbaar in framegroottes 355 tot 1000 (IEC) en vermogens van 250 kW tot 10 MW. De motor kan worden aangesloten op spanningen van 220 V tot 13,8 kV bij 50 Hz tot 60 Hz. Het aantal polen bedraagt 2 tot 14 (kooianker) of 4 tot 14 (gewikkeld). De aansluitmaten zin volgens IEC of NEMA.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven