Ga naar hoofdinhoud

WEG levert 7,2 MW motor voor hypercompressor van 2000 bar

Technici van WEG werken aan de vervanging van een veertig jaar oude motor voor een hypercompressor van Repsol in Portugal. (foto: WEG)

WEG en Repsol, een Spaanse olie- en gasmaatschappij en tankstationketen, hebben een veertig jaar oude ABB machine vervangen door een synchrone elektromotor om de hypercompressor van Repsol te kunnen activeren. Hoewel het vervangen van oude motoren verscheidene problemen met zich meebrengt, wist WEG met succes een elektromotor met bekrachtigingsgenerator te leveren aan de Portugese divisie van Repsol in Sines.

Het project bestond uit de ontwikkeling en implementatie van een synchrone motor (explosieveilig, 7,2 MW, dertig polig) en een bekrachtingsgenerator. Vervanging werd vereist om een geïntegreerde en beveiligde automatiseringsoplossing te leveren voor de hypercompressor van Repsol. De nieuwe motor (SEL 2000, 7,2 MW, 200 min-1, 6 kV, 50 Hz) werd geleverd voor een lijn 2-PEBD etheen hypercompressor, die een maximale druk van 2000 bar produceert.

Motor voor hypercompressor

Het project vereiste het ontwerpen, bouwen en leveren van een elektromotor en het verwijderen van de oude motor. Hiervoor moesten enkele procedures worden doorlopen, te beginnen met het verwijderen, verpakken en opslaan van de bestaande motor. WEG begon met een gedetailleerde analyse van de afmetingen, beveiliging, bedrading en het druksysteem van de motor ter verzekering dat de nieuwe motor volgens de bestaande certificeringsnormen kon worden geïnstalleerd.

Het nieuwe automatiseringssysteem voor Repsol was moeilijk te implementeren, maar het integreert het bekrachtigingssysteem en hulpsystemen die de synchrone motor beschermen en een veilige werking garanderen. De kwaliteits- en prestatievereisten werden in dit project bepaald door de unieke eisen voor het vervangen van een motor die meer dan veertig jaar geleden werd geïnstalleerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven