Ga naar hoofdinhoud

WEG levert 14 x 40 MW motoren voor grootste irrigatieproject ooit (video)

De elektromotoren met vermogens van 27 - 40 MW werden op de locatie geassembleerd en getest (foto's: WEG)

Om het watertekort in Telangana, een zeer droge regio in het zuiden van India, aan te pakken, is daar het grootste irrigatieproject ter wereld gebouwd, genaamd Kaleshwaram Lift Irrigation Scheme (KLIS). Het multifunctionele project werd onlangs geopend. WEG India leverde 22 imposante aandrijvingen met vermogens variërend van 27 MW tot 40 MW.

Vanaf het begin van de bouw van dit pompstation in 2018 tot het einde van de bouw in juni 2020 installeerde WEG in totaal 22 elektromotoren met een vermogen van 27 MW tot 40 MW gelijk aan een omzet van 26 miljoen USD. Van het totale leveringspakket zijn er 14 elektromotoren met een vermogen van 40 MW elk.

Deze 30-polige 11 KV motoren werden geleverd aan Xylem India PVT. LTD, een van ’s werelds grootste pompfabrikanten en aan Megha Engineering & Infrastructures Ltda, verantwoordelijk voor engineering, inkoop en bouw.

Op projectlocatie geassembleerd

Naast de 14 stuks 40 MW elektromotoren, leverde WEG zes stuks 11 KV motoren van 27 MW (24-polig), en twee 11 KV motoren van 30 MW (12-polig). De 40 MW elektromotoren zijn de grootste die WEG ooit in haar fabriek in India heeft geproduceerd, wegen elk afzonderlijk 262 ton en zijn allemaal op de projectlocatie geassembleerd en getest. Dit is de grootste levering aan India en een van de grootste pakketten die het bedrijf ooit voor het watersegment heeft verkocht.

Ambitieus engineeringproject

“Het leveren van high-tech elektromotoren aan ’s werelds grootste pompproject is een grote referentie voor WEG, zowel vanuit technologisch/commercieel oogpunt, als vanuit de engineeringkennis en -expertise.”

“Voor dit project hebben we de grootste elektromotor gebouwd die ooit door WEG India is geproduceerd, een ambitieus engineeringproject dat zeker nog vele andere wereldwijde mogelijkheden zal bieden voor het water/waste water marktsegment”, zegt João Paulo Gualberto da Silva, Managing Director van de WEG Energy Business Unit.

Lokale productie in India

WEG is sinds 2001 actief op de Indiase markt en is vandaag de dag een geconsolideerd merk in Zuidoost-Azië. Met name in het segment van de elektrische hoogspanningsmotoren, inclusief synchrone motoren voor toepassingen zoals rivieraanpassingen/irrigatieprojecten. Maar ook met inductiemotoren voor elektrische energieopwekking via generatoren in waterkrachtcentrales.

Sinds 2011 produceert WEG lokaal in India. Gelegen in Hosur-Tamil Nadu, 40 km ten zuiden van Bangalore-Karnataka, werken er in deze moderne fabriek vandaag de dag ongeveer 800 medewerkers en worden er meer dan 300 grote elektromotoren per jaar geproduceerd.

Irrigatie voor 8.000 vierkante kilometer

Het Kaleshwaram Lift Irrigation Scheme project is er niet alleen voor het op peil houden van de opslag van water voor de irrigatie van 8.000 km² land in 13 districten van de staat. Ter vergelijking; dat zijn de provincies Brabant en Zeeland bij elkaar.

Het verhoogt ook het grondwaterniveau in het Godavari rivierbekken om de industrie te bevoorraden en de mogelijkheden voor het levensonderhoud van de bevolking te verbeteren. Dit door middel van landbouwactiviteiten, visserij en toerisme.

Bekijk in de volgende video hoe WEG India deze motoren ontwikkelde, bouwde en testte.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven