Ga naar hoofdinhoud

WEG investeert in uitbreiding batterijproductie in Brazilië

Als bij WEG alle fasen van de investering zijn voltooid, zullen ze de capaciteit bereiken om meer dan 1 GWh aan batterijpakketten per jaar aan te bieden, waaronder verschillende modules, lithium-ioncellen en elektronische beheer-, koel- en beveiligingssystemen (foto: WEG)

WEG wil de productiecapaciteit van lithium accupacks in Brazilië verder uitbreiden. Naast het vergroten van het huidige productiegebouw zal het bedrijf ook een nieuwe fabriek bouwen. Dit om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar elektrische mobiliteit en energieopslagsystemen. De investeringen worden gedaan op het industrieterrein van Jaraguá do Sul, staat Santa Catarina, het hoofdkantoor van het bedrijf.

“We doen fundamentele investeringen om te voldoen aan de groeiende vraag van de markt voor elektrische mobiliteit in het land, voornamelijk voor het bus- en vrachtwagensegment. Met de voltooiing van alle fasen van de investering zullen we de capaciteit bereiken om meer dan 1GWh aan Battery Packs per jaar aan te bieden, met onder meer verschillende modules, lithium-ioncellen en elektronische management-, koel- en beveiligingssystemen”, aldus Carlos José Bastos Grillo, algemeen directeur van WEG Digital and Systems.

Markt voor batterij-energieopslag versnellen

Als leverancier voor de markt voor batterij-energieopslag in de Verenigde Staten wil WEG deze activiteit ook in Brazilië versnellen. “Met deze investering versterken we onze huidige capaciteit in Brazilië om lokale oplossingen voor accu-energieopslag te ontwikkelen, en breiden we de levering van accupacks voor de scheepvaart verder uit. Ook deze sector is op zoek naar geëlektrificeerde oplossingen om de uitstoot te verminderen”, voegt de leidinggevende eraan toe.

Twee fasen

Het investerings- en uitbreidingsschema van WEG is in twee fasen verdeeld. Ten eerste de onmiddellijke uitbreiding van het huidige productiegebouw en ten tweede de voltooiing van de nieuwe fabriek voor accupacks in de eerste helft van 2024. Met deze investeringen zal de bebouwde oppervlakte voor de productie van batterijpakketten ongeveer 6.000 vierkante meter bedragen. WEG bouwt modulair zodat een geleidelijke en continue uitbreiding van de productiecapaciteit mogelijk wordt. Dit om te voldoen aan de uitbreidingsbehoeften van het bedrijf in de komende jaren. Het project zal naar verwachting ongeveer 140 nieuwe banen opleveren.

Ook interessant: WEG Nederland gaat voor duurzame groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven