Ga naar hoofdinhoud

WDH Hydraulics investeert in grote freesbank

WDL hydraulics investeert in een grote MTE floortype freesbank

Hydrauliekspecialist WDH Hydraulics uit Eersel heeft een FBF 6000 freesbank van de Spaanse fabrikant MTE aangeschaft. Het gaat om een floortype-freesbank, de eerste van dit type die MTE-importeur Promas in ons land heeft verkocht.

Bij een dergelijke machine bevinden fabrieksvloer en machinebed zich op gelijke hoogte.  De freesbank heeft een tafeloppervlak van 5.500 mm x 1.500 mm en is voorzien van een NC-rondtafel (diameter 1.250 mm), geschikt voor werkstukken tot 8.000 kg. Met verplaatsingen in X-, Y- en Z-richting van respectievelijk 6.000 mm, 1.400 mm en 2.500 mm leent de machine zich voor de bewerking van grote werkstukken. X-, Y- en Z-as zijn uitgevoerd met lineaire rollengeleidingen.

Voor de bewerking wordt een automatische universele freeskop gebruikt, die in twee rotatieassen (B en C) numeriek bestuurbaar is. Het maximale toerental van deze freeskop is 4.000 min-1. Ram en universele freeskop zijn voorbereid op automatische verwisseling van de freeskop door bijvoorbeeld een kotterbaar of orthogonale kop.

WDH Hydraulics

WDH Hydraulics is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en onderhoud van hydraulische cilinders.  Door samenwerking met collegabedrijven kan men klanten totaalservice bieden. Hierbij kan snel, flexibel en efficient op behoeften worden ingespeeld. De onderneming verzorgt ook complete turnkey projecten, die (deels) op hydrauliek zijn gebaseerd, zoals hydraulische boormachines voor de betonindustrie en units voor zwaar intern transport.

WDH zal de machine inzetten voor de nauwkeurige bewerking van eigen producten – met name cilinderkoppen en -huizen – en voor producten van derden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven