Ga naar hoofdinhoud

Water- en energiebedrijven kunnen energie- en operationele efficiëntie verhogen

Schneider Electric kondigt belangrijke upgrades aan van de digital twin-tools voor water- en: EcoStruxure Water Cycle Advisor - District Energy (voorheen 'Termis') en EcoStruxure Water Cycle Advisor - Water Simulation (voorheen 'Aquis') (bron: Shutterstock)

Schneider Electric kondigt belangrijke upgrades aan van de digital twin-tools voor water- en: EcoStruxure Water Cycle Advisor – District Energy (voorheen ‘Termis’) en EcoStruxure Water Cycle Advisor – Water Simulation (voorheen ‘Aquis’). Deze nieuwste releases bieden voordelen voor gebruikers die de digitale mogelijkheden willen maximaliseren om efficiëntie, kwaliteit en inzicht in de gehele levenscyclus van water en provinciale energie te waarborgen.

Met data- en formulemogelijkheden helpen District Energy en Water Simulation bedrijven maximale efficiëntie te bereiken. Tegelijk wordt decarbonisatie ondersteund, water- en warmteverlies verminderd en het netwerkbeheer geoptimaliseerd. Daarnaast voert Schneider Electric een reeks gebruiksverbeteringen door.

Digitale transformatie

Moderne gedigitaliseerde water- en provinciale energiebedrijven vertrouwen op enorme hoeveelheden data om efficiëntie en kwaliteit te garanderen. Om de volgende generatie digitale transformatie gedurende de hele levenscyclus te ondersteunen, leveren zowel District Energy als Water Simulation nu geoptimaliseerde prestaties op het gebied van databeheer.

Nieuwe algoritmen

De nieuwe releases maken gebruik van nieuwe asynchrone invoegprocessen voor databasegegevens, waarbij gebruik wordt gemaakt van parallelle dataverwerking om ervoor te zorgen dat data snel worden aangeleverd. Ook nieuwe algoritmen, waaronder een topologische sorter en step tag-processor, versnellen de dataverwerking aanzienlijk en zorgen voor een efficiënte herverwerking van historische data.

Netwerkoptimalisatie

De nieuwste upgrades leveren niet alleen snelheid en efficiëntie op het gebied van big data-management, maar ook de gebruikerservaring is geoptimaliseerd om gebruiksgemak te garanderen, ongeacht de omvang van de data. Zo kan het importeren van tienduizenden realtime tags voor online netwerkoptimalisatie nu in slechts enkele seconden worden voltooid. Dezelfde prestatieverbeteringen zijn te zien bij stapfuncties, verwerking en herverwerking, waardoor de rekentijd van uren tot seconden wordt teruggebracht.

Verbeterde CSV-exportfunctionaliteit

Daarnaast kunnen gebruikers profiteren van de verbeterde CSV-exportfunctionaliteit. Om de data en berekeningen van District Energy and Water Simulation optimaal te benutten, kunnen gebruikers nu alle informatie met betrekking tot elk object in het model voor een bepaalde simulatie, of een fractie daarvan, exporteren via CSV-bestanden.

Toekomstbestendige aangepaste formules

Gebruikers van Water Simulation en District Energy profiteren ook van de nieuwe formule-editor, Neptune. Naast het optimaliseren van bestaande programmeerfuncties kunnen gebruikers aangepaste KPI’s maken met behulp van een van de krachtigste en meest ondersteunde programmeertalen ter wereld, C#, naast Roslyn.
Johan Cools, EcoStruxure Plant Marketing, Water, Waste Water & Infra België en Nederland bij Schneider Electric: “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten de krachtigste digitale mogelijkheden tot hun beschikking hebben om ambitieuze doelen te bereiken op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid, wat vooral belangrijk is ten tijden van de huidige klimaat- en energiecrisis.”

Samenwerken

“De nieuwste release van EcoStruxure Water Cycle Advisor – District Energy en EcoStruxure Water Cycle Advisor – Water Simulation tools zal gebruikers helpen om externe data te krijgen en verwerken, evenals de softwaremogelijkheden uit te breiden door het sneller en veiliger creëren van aangepaste KPI’s. We blijven nauw samenwerken met onze partners in de hele sector om de expertise en digitale transformatieoplossingen te bieden die duurzaamheid en operationele vooruitgang opleveren”, vervolgt Cools.

Investeren in digital twin-oplossingen

Schneider Electric blijft investeren in de ontwikkeling van digital twin-oplossingen voor nutsbedrijven op het gebied van water en provinciale energie. De volgende releases van het aanbod bevatten AI-modules voor voorspellende analyses, verbeterde gebruikerservaring en prestaties, integreerbaarheid met systemen van derden en een reeks nieuwe functies die klanten zullen blijven aansturen op de industrieën van de toekomst.

Ook interessant: Schneider Electric toont oplossingen voor de energieonzekerheid in Europa

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven