Ga naar hoofdinhoud

Warmtewisselaars met Eco-Mode-besturing

Dat op vloeistof werkende koelsystemen voor de klimatisering van schakelkasten nog efficiënter kunnen zijn, blijkt uit verdere ontwikkelingen bij Rittal. Alle componenten van de actuele lucht-waterwarmtewisselaars zijn afgestemd op een hoge mate van energiezuinigheid.

Bij de comfortapparaten met koelvermogens van 500 – 5.000 W wordt de nieuwe intelligente Eco-Mode-besturing toegepast. Afhankelijk van de temperatuur in de schakelkast schakelt deze besturing de ventilator naar behoefte uit of in. De ventilator schakelt uit als de binnentemperatuur circa 10°C lager is dan de ingestelde temperatuur.

Om de daadwerkelijke temperatuur in de schakelkast te meten, schakelt de regeling de ventilator elke tien minuten dertig seconden in, om de lucht in de schakelkast te laten circuleren. De nieuwe apparaten bieden ook montagevoordelen. Ze zijn in minder dan twee minuten aan de schakelkast te monteren. De warmtewisselaars worden eenvoudig in de al aangebrachte bevestigingspunten geklikt. Slechts twee schroeven zijn nodig om de apparaten veilig op hun plek te houden.

De montage vindt volledig aan de buitenkant plaats, zonder dat de monteur de lucht-waterwarmtewisselaar aan de binnenkant hoeft vast te zetten. Ook de wateraansluitingen zijn verbeterd: behalve de standaard aansluiting met Flex-slang en connector of -koppeling zijn ook andere aansluitmethoden zoals inwendig schroefdraad, snelsluiting, directe slangaansluiting of Ermeto SV-systeem beschikbaar. Dergelijke vereenvoudigingen bij de handling besparen tijd en geld bij de inbedrijfstelling en het gebruik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven