Ga naar hoofdinhoud

VPH symposium over hydraulisch leidingwerk, vast en flexibel

Op 27 oktober organiseert de VPH een compleet symposium over hydraulisch leidingwerk (foto: Shutterstock)

Op 27 oktober organiseert de VPH (Vereniging Platform Hydrauliek) een interessant symposium over hydraulisch leidingwerk. Voor iedere hydraulische installatie vormt het leidingwerk mogelijk het belangrijkste onderdeel van de aandrijving. Veel engineers passen hun kennis al jaren toe, grotendeels gebaseerd op de ervaringen die men hiermee hebben opgebouwd. Er zijn echter continu nieuwe ontwikkelingen op de markt waar betrouwbaarder, veiliger, beter lekdicht en economisch leidingwerk gerealiseerd kan worden.

Waar we in de markt over slangen wellicht al vaker over horen vertellen is de non-skive techniek oftewel een slang niet schillen voordat de slanghuls er wordt opgeperst. Over die techniek gaat u alle details vernemen. Maar ook laten we een spreker aan het woord die juist de skive techniek propageert, oftewel waarom juist wel een slang te schillen. Uniek dat u beide voor-en nadelen van deze technieken kunt meebeleven.

Assemblage van hydrauliekslangen

Een slang assembleren is een vak op zich waar naast zorgvuldigheid in de keuze van onderdelen en pers-afstelling ook enige ambacht schuil gaat. Vaak willen of moeten we zeker stellen dat de geassembleerde slang met zekerheid een testdruk kan weerstaan. Daarvoor hebben we een spreker aanwezig die u alles gaat vertellen over dergelijke test apparatuur en ook,  hoe er veilig mee om te gaan.

Het symposium is zeker interessant voor monteurs (foto: Shutterstock)

Trillingen en drukpulsaties

Voor de installatie van vast leidingwerk gelden een groot aantal regels. Naast de juiste wanddikte, type beugels, bocht radii, type koppeling of flens, corrosie weestand en niet te vergeten reinheid, blijken er dan toch ineens eigenschappen op te treden die we niet verwacht hadden. Aan de hand van een werkelijke case studie krijgt u opzienbarende feiten te horen over ondersteuningen, uitzetting, trillingen en drukpulsaties.

Monteurs bepalen de details

Wie bepaalt vaak de details voor de installatie van het leidingwerk? De werkplaats en service monteurs. Daarom is dit symposium zo enorm belangrijk voor deze doelgroep. Meld juist daarom deze vaklieden aan uit je eigen organisatie voor deelname aan deze compacte versie van ons symposium.  Die investering in tijd zal zich zeker terug betalen.

Het symposium wordt gehouden in het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. De aanvang is om 13.00 uur.

Programma:

1300: Ontvangst en registratie

13.30 – 14.00:    Een stap voor zijn in testdruk oplossingen, door Inne IJntema voor Itensify

14.00 – 14.45:    De eigenschappen van skive (geschilde) slang door Gerrit Fransen (VPH)

14.45 – 15.15:   Pauze

15.15 – 16.00:   Leidingwerk problemen door Martijn de Jong en Steven Elffers voor Tebulo

16.00 – 16.45:   De eigenschappen van non-skive (ongeschilde) slang door Erik Haas voor Powerflex (Eaton)

16.45 – …             Mogelijkheid voor aanvullende vragen / technische discussies

17.00 – ….            Netwerkborrel

Afhankelijk van de vragen en discussies over de inhoud van de presentaties kunnen de bovenvermelde tijden afwijken.

Ook interessant: Onlangs vierde de VPH haar 25 jarig bestaan. Aandrijftechniek schreef daar een artikel over.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven