Ga naar hoofdinhoud

Voortman Steel Machinery zet in op digitalisering (video)

Voortman Steel Machinery ontwerpt en ontwikkelt al ruim 50 jaar innovatieve machines en high-end oplossingen voor de staalbouw en maakindustrie. (foto's: Voortman Steel Machinery)

Voortman Steel Machinery richtte zich aanvankelijk volledig op machines voor de staalbouw en maakindustrie. Mede dankzij ontwikkelingen in de informatietechnologie wordt er nu meer ingezet op technologische innovaties. Door hier op in te spelen kan het bedrijf zorgen voor onderscheidend vermogen, waardoor klanten flexibeler en innovatiever kunnen zijn.

Daarnaast ziet Voortman dat bedrijven graag met één aanbieder willen werken. De onderneming Dit maakt dat de machinefabriek in Rijssen wil meegroeien met haar klanten om hen het optimale te kunnen bieden. Niet alleen nieuwe- en hoogwaardige machines maar ook verrassende intelligente oplossingen helpen te voldoen om aan de behoefte van de klant, waarvan ze zelf wellicht niet weten dat ze die hebben.

Intelligent machinepark

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een goed geoptimaliseerd en geautomatiseerd productieproces. Om dit te realiseren heeft Voortman het Multi System Integration (MSI) systeem ontworpen. MSI zorgt ervoor dat meerdere machines zowel fysiek als digitaal gekoppeld worden waardoor de productie van de klant geautomatiseerd wordt en centraal wordt aangestuurd.

Dankzij MSI kunnen de machines in de machinelijn meerdere bewerkingen tegelijkertijd uitvoeren. Het slimme ‘load balancing’ algoritme zorgt er voor dat het ingevoerde materiaal op een zo efficiënt mogelijke manier tot eindproduct wordt bewerkt. Uiteindelijk zorgt deze software voor een hogere productie-efficiëntie en flexibiliteit bij Voortmans klanten en wordt ernaar gestreefd om het aantal benodigde manuren per ton staal tot een minimum te beperken.

Van handbewerking naar robotisering

Met de nieuwe V807 snijrobot kan Voortman op een kleine footprint meerdere bewerkingen uit te kunnen voeren, met als resultaat dat klanten meer flexibiliteit en productiviteit krijgen. Deze machine stelt klanten in staat om een grote diversiteit aan bewerkingen uitvoeren zonder daarvoor een boor-, zaag-, frees- of markeermachine aan te hoeven schaffen.

Voortman digitaliseert 2
Met de nieuwe V807 snijrobot kan Voortman op een kleine footprint meerdere bewerkingen uitvoeren.

Maar ook het kleine vloeroppervlak en de automatische manier van profielen snijden zorgen voor een verhoogde productiviteit in het productieproces van de klant. Deze ‘do it all’ machine stelt hen in staat om bijna alle bewerkingen in de staalconstructie uit te voeren zonder er een groot machinepark voor aan te hoeven schaffen.

Voortman Experience Center

Het eigen Experience Center (VEC) kan natuurlijk niet achter blijven. Afgelopen maanden is hard gewerkt om dit te vernieuwen en zijn er nieuwe machines en high-tech ontwikkelingen toegevoegd. Het VEC is wordt gebruikt voor het geven van zowel software trainingen als machine demonstraties. De nieuwe interactieve cockpits (zwevende glazen vergaderruimtes bovenin de showroom) zijn voorzien van multifunctionele schermen en hebben een 180° camera met uitzicht op de showroom en machines.

Voor klanten die niet naar het VEC kunnen komen maar toch graag de machines in actie wil zien, geeft Voortman live remote demo’s. Dit geeft een (potentiële) klant de kans om tijdens het videogesprek zelf te kiezen uit negen camera’s, waardoor de klant vanuit verschillende posities de bewerkingen maar ook de software kan bekijken. Klanten van over de hele wereld kunnen zo hun toekomstige machine bekijken en live de opties bespreken met de specialisten van de machinefabriek in Rijssen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven