Ga naar hoofdinhoud

Volledig dichtgegoten veiligheidsmodule

Met de Murrelektronik MVK MP Safety is het mogelijk om binnen een Profibus netwerk op een remote I/O eiland veilige uitgangen te realiseren, zonder hiervoor een specifieke veiligheids PLC te hoeven gebruiken. Behalve de acht veilige uitgangen – tot categorie PLd (naar EN ISO 13849-1) – staan op dezelfde module ook acht standaard digitale in- en uitgangen ter beschikking voor aansluiting op de Profibus.

De veilige 2 A uitgangen kunnen via de separate voedingsgroep, die over het noodstoprelais loopt, in maximaal twee groepen worden uitgeschakeld. Via elke M12 poort – die duidelijk als veilige uitgang zijn gemarkeerd – kunnen twee uitgangen worden geschakeld.

Met de andere – niet veilige – M12 poorten is het mogelijk softwarematig te kiezen wat de functie van de desbetreffende pin moet zijn: in- en/of uitgang. Omdat de veilige en niet-veilige kanalen galvanisch zijn gescheiden, blijft de communicatie met de bus en PLC gegarandeerd in stand, onafhankelijk van het in-/uitschakelen van de veilige uitgangen.

De module zelf is volledig dichtgegoten, waardoor het een optimale IP67 stof- en waterdichtheid heeft, met daarnaast een hoge resistentie tegen schokken en trillingen. De MVK MP safety is voorzien van duidelijke lokale LED indicatie en softwarematige remote diagnostics.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven