Ga naar hoofdinhoud

Voith introduceert hydraulische lineaire servo-as

De autonome servoaandrijving CLSP (Closed Loop 4Q Pump) van Voith (foto: Voith).

Voith presenteert de autonome servoaandrijving CLSP (Closed Loop 4Q Pump), een hydraulische lineaire as uit de productfamilie autonome aandrijvingen. Kenmerkend voor de servo-as zijn het hoge energetisch rendement, de beveiliging tegen overbelasting en het nagenoeg slijtagevrij bedrijf.

De CLSP lineaire servo-as beschikt over een automatische, van de last afhankelijke omschakeling van de hydraulische overbrenging. Hierdoor wordt het aansluitvermogen van de aandrijving duidelijk gereduceerd en zijn de bouwgrootte van de motor en de omvormer compact.

De CLSP servo-aandrijving is toe te passen voor alle directe lineaire bewegingen, in het bijzonder wanneer dynamiek, reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van belang zijn. Door de snelheid van de aandrijving kunnen gebruikers van installaties en machines op significante stijgingen van de productiviteit rekenen.

Lineaire servo-as

De aandrijving werkt met een kracht tot 500 kN en combineert daarbij snelheid met robuustheid, wat blijkt uit onderhoudsintervallen van drie jaar an wel 20.000 bedrijfsuren. Typische toepassingsgebieden zijn de automatisering van allerlei lineaire bewegingen, handling van onderdelen en machines met buig-, scheidings- en vormprocessen.

De CLSP bestaat uit drie hoofdcomponenten: servomotor, vier kwadranten pomp met binnenvertanding en direct gekoppelde hydraulische cilinder.-Voor het gebruik van de aandrijving zijn geen hydrauliekaggregaat en geen olietank nodig aangezien alle componenten direct in de servo-aandrijving kunnen worden geïntegreerd. De aandrijving is bovendien geschikt voor kracht- en positieregeling. De ingebouwde sensoren bieden bovendien de basis voor een volledige integratie in geautomatiseerde productielijnen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven