Ga naar hoofdinhoud

Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica gelijktijdig

Vision, Robotics & Mechatronics wordt dit jaar gelijktijdig met Fotonica gehouden.

De evenementen Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica van Mikrocentrum vinden dit jaar gelijktijdig plaats. Door de overlap van de vakgebieden verwacht de organisatie de nodige synergie voor zowel exposanten als bezoekers. De formule ‘vakbeurs met congres’ blijft voor beide evenementen behouden. Wel zullen enkele gezamenlijke plenaire lezingen de synergie tussen beide disciplines onderstrepen. Beide evenementen zullen op 11 en 12 juni in Koningshof in Veldhoven plaatsvinden en zijn gratis te bezoeken.

Vision, Robotics & Mechatronics 2013 mag terugkijken op een geslaagde editie. Met name de toevoeging van de component mechatronica viel in de smaak. Met een vergelijkbaar aantal bezoekers als in 2012 maakte het extra mechatronica-aanbod de beurs compleet. Mensen konden bij meer exposanten terecht voor een totaaloplossing voor hun probleem.

Door een aangepast lezingenprogramma bleven zij in 2013 langer en keerden met de juiste informatie huiswaarts. Het gelijktijdig plaatsvinden van de RoboNed conferentie zorgde er bovendien voor dat de juiste mensen naar Veldhoven afreisden.

Samen met Fotonica

Fotonica en vision hebben veel raakvlakken. Maar ook binnen de mechatronica zal fotonica een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Mikrocentrum wil de twee evenementen echter niet integreren. Elk blijft met behoud van eigen identiteit zijn eigen lezingenprogramma en eigen beursvloer houden. Wel hopen de organisatoren dat het parallel plaatsvinden de nodige synergie en kruisbestuiving oplevert en dat nieuwsgierige bezoekers ook een kijkje bij de buren nemen.

De industriële relevantie van fotonica stijgt snel en de tijd is rijp om het academische imago af te schudden. Hoewel de wetenschap bij fotonica altijd een belangrijke rol zal blijven spelen, is Mikrocentrum vorig jaar de weg ingeslagen om meer naar de waardeketen te kijken. Fotonica is een ‘enabling technology’.

Om het maximale uit fotonica halen, moet nu de industrie een kijkje nemen in de kraamkamer en op een creatief spoor worden gezet. Bij onder meer spectrometrisch onderzoek of de ontwikkeling van chips op basis van integrated photonics heeft fotonica veel te bieden. Anderzijds wil de bezoeker van Fotonica weten waar men in de industrie tegenaan loopt. Dan is hij bij Vision, Robotics & Mechatronics aan het juiste adres.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven