Ga naar hoofdinhoud

Virtueel ondersteund onderhoud op locatie

Onderhoud op locatie vereenvoudigen is mogelijk met virtuele ondersteuning (Foto: Ultimo)

Ultimo en ICT Nederland, onderdeel van ICT Group, hebben de krachten gebundeld om asset-intensieve bedrijven te helpen de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden te verbeteren. De samenwerking verbindt Ultimo’s Enterprise Asset Management-cloudplatform (EAM) met HoloNXT, het mixed reality-platform van ICT Nederland, om kennisdeling te verbeteren en virtueel-ondersteund onderhoud op locatie mogelijk te maken.

Het HoloNXT-platform is ontworpen door ICT Nederland om online data te verbinden met de fysieke wereld. Het resultaat is een digital twin met oneindige mogelijkheden. Door deze online data met Ultimo’s EAM-platform te integreren, worden de communicatie en informatiedeling rondom assetmanagement en onderhoudswerkzaamheden verbeterd.

Virtueel ondersteund onderhoud

Operation afdelingen en technische diensten kunnen op afstand een fysiek asset bekijken en hebben alle cruciale onderhouds- en operationele data beschikbaar via HoloNXT. De informatie en de instructies kunnen vervolgens gevisualiseerd worden op een HoloLens, een tablet of een smartphone om een monteur te helpen de job correct uit te voeren op locatie.

Omgaan met data

Michel Manders, Operations Manager bij ICT Nederland: “Installaties worden steeds complexer en kennis verdwijnt langzaam door de vergrijzing. Nieuwe professionals hebben ondersteuning en intelligentere begeleiding nodig om hun werk veilig en efficiënt uit te voeren. Het verzamelen en analyseren van data, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn momenteel belangrijke thema’s, maar als je geen aandacht besteedt aan hoe die data wordt gevisualiseerd of hoe de gebruiker ermee omgaat, worden er kansen gemist. Er zullen tenslotte altijd cruciale beslissingen gemaakt moeten worden. HoloNXT is een oplossing voor zowel de minder beschikbare kennis als de toenemende complexiteit van installaties.”

Voordelen

Patrick Beekman, Partner Solution Manager bij Ultimo, voegt daaraan toe: “Het delen van Ultimo-data van assets en gerelateerde onderhoudsprocessen via standaard API’s maakt het heel eenvoudig de diensten van HoloNXT direct via het Ultimo-platform te gebruiken. Dit biedt vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een digital twin gebruiken om nieuwe medewerkers op te leiden, kennis te delen of om op afstand instructies te geven via de AR-functionaliteit, om zo collega’s op locatie te ondersteunen.”

Ultimo en ICT Nederland tonen hun gezamenlijke oplossing tijdens Maintenance Dortmund 2022 op 30 en 31 maart in de Dortmund Messe.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven