Ga naar hoofdinhoud

Vier genomineerden Proces Innovatie Prijs 2014

Een van de genomineerden voor de Proces Innovatie Prijs is de CoAguLite sensor (foto: Tetra Pak).

De jury van de Proces Innovatie Prijs 2014 heeft vier inzendingen genomineerd voor Proces Innovatie prijs 2014, zeven inzendingen ontvingen het predicaat ‘Innovator’. De jury heeft 23 inzendingen beoordeeld op innovatief vermogen, toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potentieel en voordelen als milieu, gezondheid & veiligheid. De winnaar van zowel vak- als publieksprijs wordt bekend gemaakt op de eerste beursdag van de vakbeurs Industrial Processing, die van 30 september tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden, gelijktijdig met WOTS.

De Proces Innovatie Prijs is een initiatief van Machevo & Bulk Vereniging en Jaarbeurs. Beide partijen willen op deze manier de innovaties in de procesindustrie verder ondersteunen. De innovatieprijs is een staalkaart van het beste dat Nederland op dit moment te bieden heeft. Bezoekers kunnen via internet hun stem voor de Publieksprijs uitbrengen op één van de vier genomineerden

Genomineerden

De eerste van de genomineerden is de CoAguLite sensor van TetraPak voor optimale wrongelkwaliteit. De nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu. De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit.

De tweede innovatie komt van Pathema. De IVG-C (Industrial Vortex Generator – Circulation) CoolWater technologie is een totaaloplossing om koelwater volledig vrij van chemicaliën te beheersen en recycleren. Het product combineert alle technieken zijn nodig zijn om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren.

De derde nominatie is een motor-ventielaandrijving voor optimale nauwkeurigheid en snelheid van Schubert & Salzer Control Systems. Gemotoriseerde regelventielen hebben vaak slechts een geringe regelsnelheid en een vrij grote hysterese, wat ze voor veel regeltaken ongeschikt maakt. Daarom worden vaak regelkleppen toegepast met elektropneumatische klepstandstellers omwille van hun hoge regelsnelheid en goede resolutie van de ventielstand.

De vierde van de genomineerden is Tetra Therm Aseptic Flex, ook van Tetra Pak. Het gaat hier om een nieuwe indirecte UHT-oplossing die efficiëntie vergroot, kosten verlaagt en de impact op het milieu verkleint.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven