Ga naar hoofdinhoud

Video: STORM TUe terug van 80-daagse wereldreis

De zelfontwikkelde motorfiets is zonder serieuze technische mankementen de wereld rondgereden, een prestatie op zich (foto's: STORM TUE).

De 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die in 80 dagen de wereld zijn rondgereisd op hun zelfontwikkelde elektrische motor, zijn thuis. Op 2 november is het team groots onthaald op de universiteitscampus in Eindhoven. Het team beëindigt daarmee een reis van zo’n 23.000 wegkilometers. Het doel van de enerverende reis is om de potentie van elektrisch vervoer aan te tonen. En daarin zijn ze geslaagd!

storm-tue03Die potentie van een elektrische motorfiets is niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen weken waren de studenten in Amerika. Daar prijkte de STORM motor op de billboards van Times Square in New York. Ook CNN besteedde aandacht aan het team. Daarnaast hebben de studenten zich gepresenteerd aan een groot aantal bedrijven, scholen en gemeenten.

Bijzondere prestatie

De zelfontwikkelde motorfiets is zonder serieuze technische mankementen de wereld rondgereden. Dat is bijzonder omdat de toermotorfiets werkt op een – door de studenten – zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Dat is 13,5 kilometer per kWh. Ter vergelijking: een Tesla kent een verbruik van 5 kilometer per kWh.

De STORM motorfiets bij de bekende Bixby Bridge in Californië (foto's: STORM TUE)
De STORM motorfiets bij de bekende Bixby Bridge in Californië (foto’s: STORM TUE)

Voor de aandrijving werd gebruik gemaakt van de technologie van SmeshGear een uniek bedieningssysteem voor een planetair tandwielstelsel. Er zijn automatische transmissies in vele vormen maar geen van deze systemen haalt het rendement van de SmeshGear met zijn 100 procent. SmeshGear is het beste uit drie bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is. Zelf noemt het Storm-team de SmeshGear, samen met het batterijenpakket, als de twee unieke vindingen die deze reis rond de wereld mogelijk maken.

Crowdfunding

Bijzonder is dat het team STORM deze reis voor een groot deel financierde via Crowdfunding. Zo’n 40.000 euro werd binnengehaald doordat bedrijven een accu cartridge konden kopen. De reis verliep niet altijd vlekkeloos. Enige vertraging ontstond op de tweede dag van de reis, toen de motor korte tijd uitviel. Na reparatie heeft de motor probleemloos verder gereden, om via Europa, Centraal-Azië, China en Amerika via Parijs terug naar Eindhoven te rijden.

Op onderstaande video is de Storm motorfiets in actie te zien tijdens een prachtige route door Kirgizië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven