Ga naar hoofdinhoud

Video: elektrische driewieler is productierijp

De lithium accu van 20 kWh bevindt zich tussen de beide voorwielen en wordt gekoeld door karakteristieke koperen koelribben (foto's: Morgan)

De EV3 is het ideale vervoermiddel voor de volwassen man die af en toe nog kind wil zijn, maar wel lekker milieuverantwoord wil rondscheuren. Dat kan binnenkort, want Morgan, u weet wel, die Engelse fabrikant van sportwagens met een houten frame, gaat deze nostalgische elektrische driewieler in productie nemen.

Stoer en maatschappelijk verantwoord waren nooit eerder op zo’n bijzondere manier gecombineerd als nu met de Morgan EV3. Deze bijzondere Britse driewieler komt qua vormgeving en uitstraling in grote lijnen overeen met het Morgan 3 Wheeler benzinemodel dat sinds 2011 op de markt is. Onderhuids is er echter een wereld van verschil., de EV3 is volledig elektrisch. Voor de aandrijving zorgt een watergekoelde elektromotor met een vermogen van 46 kW op het achterwiel. Dat betekent wielspin met deze smalle retro-banden. Bekijk de video maar! Dankzij een buizenframe heeft de EV3 een laag gewicht van 450 kilogram. De lithium accu van 20 kWh bevindt zich tussen de beide voorwielen en wordt gekoeld door karakteristieke koperen koelribben die aan de buitenzijde te zien zijn.

Morgen ev3 4Dankzij deze accu in combinatie met het lage gewicht heeft de elektrische Morgan een reikwijdte van maar liefst 240 kilometer en levert hij net als zijn benzinegestookte familielid indrukwekkende prestaties. Zo gaat de acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 9 seconden en ligt de topsnelheid op zo’n 145 km/h. Doordat de driewieler zo open is, zal de snelheidssensatie magisch zijn. Dat betekent vliegen vangen tijdens een zomerse rit en bevroren neusharen als het richting vriespunt gaat. Maar ‘who cares’!

Morgen ev3 1Het design lijkt haast vooroorlogs, maar in deze EV3 gebruikt Morgan voor het eerst koolstofvezel panelen in de constructie. Denk hierbij aan de motorkap, de tonneaucover en de zijkanten. Deze zijn samen met diverse aluminium delen handmatig aangebracht op het, jawel, essenhouten frame. De voorzijde van de EV3 is een en al functionaliteit. Koperen koelvinnen zorgen voor de nodige koeling van de elektriek en de drie koplampen dragen door hun plaatsing bij aan het asymmetrisch design. Ik zeg handschoenen aan, bril op en go! De productie van de EV3 start in het vierde kwartaal van dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar liggen volgens importeur Louwman & Parqui in de buurt van de benzinegestookte versie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven