Ga naar hoofdinhoud

Video: compacte Turck encoder voor mobiele machines

Turck’s nieuwe compacte en slijtagevrije Ri360-QR20 miniatuur encoder is speciaal ontworpen voor gebruik in mobiele machines (foto: Turck)

Turck’s nieuwe compacte en slijtagevrije Ri360-QR20 miniatuur encoder is speciaal ontworpen voor gebruik in mobiele machines. De nieuwe encoder serie met beschermingsgraad IP68/IP69K overstijgt de e1/E1 eisen en is leverbaar in een compacte 71 x 64 x 20 mm behuizing. Op de Hannover Messe 2017 werd de encoder voor het eerst getoond aan het publiek.

De compacte encoder is gebaseerd op het contactloze resonator meet principe zoals bij zijn ‘grote broer’, de QR24. De belangrijkste eigenschap: De behuizing omsluit volledig de positiegever en biedt daarmee een volledige bescherming van buitenaf. Dit constructieprincipe biedt een hoge montage flexibiliteit en biedt naast de bescherming tegen stof of vocht vooral een mechanische bescherming. Daarnaast is de behuizing duurzaam dicht. Zelfs de vaak problematische potentiële plaatsen voor lekkage zoals LED lenzen vervallen omdat op deze plaatsen de QR20 is voorzien van doorzichtig kunststof.

De gebruiker kan kiezen tussen vier aansluit uitvoeringen: Deutsch connectoren, AMP connectoren, M12 connectoren of een kabel met open einde. De positiegever welke geleverd wordt met de QR20 encoder maakt diverse aansluitingen mogelijk aan verschillende as diameters. Met de nieuwe QR20 encoder kunnen de Turck klanten kiezen uit zeven vooringestelde hoek varianten: Deze zijn 20°, 40°, 60°, 90°, 120° en 240° en tevens 360°.

De encoder biedt een interferentie immuniteit van 100 V/m en is beschermt tegen storingen via de aansluitkabel volgens DIN ISO 7637-2 of SAE J113-11. Zoutwaterspray of snelle temperatuur wisselingen evenals diesel, kerosine of vibraties hebben geen enkel effect op het apparaat. Met een temperatuur bereik van -40 tot +85 °C is er bijna geen klimaatconditie welke kritisch wordt voor de QR20. De Ri360-QR20 biedt een 12-bit resolutie aan de uitgang wat correspondeert met 0,09 graden. Het uitgangsignaal reikt van 0,5 to 4,5 VDC (LU4). Als de sensor geen positiegever detecteert dan spring de waarde naar 5 Volt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven