Ga naar hoofdinhoud

NEN aanvullingsblad norm sterkstroominstallaties

Met NEN-EN-IEC 61936-1/A1 zijn de algemene voorschriften voor sterkstroominstallaties klaar voor de toekomst (foto: NEN)

Nederlandse vertaling van aanvulling op norm voor sterkstroominstallaties gereed. Het aanvullingsblad bij NEN-EN-IEC 61936-1/A1 beschrijft algemene bepalingen voor sterkstroominstallaties voor meer dan 1 kV wisselspanning. Dit blad is nu vertaald in het Nederlands.

Om te zorgen dat de norm aansluit bij de laatste technieken is een aanvulling uitgebracht op de bestaande norm NEN-EN-IEC 61936-1:2010. Hierin is onder andere het volgende gewijzigd en/of toegevoegd:

  • het toepassingsgebied is uitgebreid met elektrische installaties op platforms op zee, bijvoorbeeld windmolenparken op zee;
  • de belastingen ten gevolge van een aardbeving zijn opgenomen en de eisen bij trillingen zijn verder aangevuld;
  • de norm is uitgebreid met voorschriften voor de minimale vrije ruimte in lucht voor spanningen groter dan 800 kV
  • de eisen voor vrije ruimte tot veiligheidsafschermingen zijn vereenvoudigd;
  • toegevoegd is een detaillering van de eisen voor brandwerendheid van de wanden in de buurt van transformatoren die buiten staan opgesteld;
  • er is verdere invulling gegeven aan de voorschriften voor opvangreservoirs voor buiteninstallaties en het stroomschema voor het ontwerp van het aardsysteem is verbeterd.

Met NEN-EN-IEC 61936-1/A1 zijn de algemene voorschriften voor sterkstroominstallaties klaar voor de toekomst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven