Ga naar hoofdinhoud

Vermogensmodule voor ProfiEnergy

Met de module Simatic ET 200S Powermodule PM-E RO brengt Siemens brengt haar eerste van een serie Profi-Energy-producten op de markt. De vermogensmodule schakelt afzonderlijke in- en uitgangen van het periferie-systeem Simatic ET200S High Feature doelgericht uit en scheidt de daarop aange-sloten verbruikers van de voedingsbron.

Met de nieuwe functiecomponenten kan nu het energiemanagement van complete installatiedelen worden gerealiseerd. Met het conform PNO (Profibus gebruikersorganisatie) gestandaardiseerde, leveranciers- en apparaat-onafhankelijke ProfiEnergy-profiel kunnen nu met behulp van Profinet-communicatie vanuit één centrale besturing afzonderlijke apparaten of zelfs hele deelbereiken van een productielijn zonder externe hardware worden stilgelegd.

Tijdens productiepauzen worden de verbruikers gecoördineerd en centraal uitgeschakeld, terwijl andere automatiseringscomponenten in bedrijf kunnen blijven, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsrelevante taken. Aan het einde van de pauze worden de verbruikers weer gecoördineerd ingeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven