Ga naar hoofdinhoud

Vermogensmeetmodule in de windenergie-installatie

Met de automatiseringsmodule IB IL PM 3P/N/EF-PAC wordt het Inline-systeem van Phoenix Contact uitgebreid met een vermogensmeetmodule voor flexibele toepassing. De klem dient voor het analyseren van wisselstroomnetten en wordt bijvoorbeeld in verdeelinstallaties ingezet voor het meten van stroom, spanning en vermogen of voor het bepalen van vervormingen en harmonischen. Producenten van windenergie-installaties gebruiken deze meetklem al voor verschillende doeleinden.

In de bedrijfsstand “Basismeetwaarden” worden de netgrootheden van draaistroomnetten gemeten. Netgrootheden zijn stromen en vermogens, alsook vermogensfactoren van de fasen, energiestroomrichtingen en de frequentie. De snelheid voor de registratie van de meetwaarden richt zich naar de desbetreffende netfrequentie. De berekeningen van de meet- en rekengrootheden worden volgens DIN 40110 deel 1,2 4.96 (niet-sinusvormige grootheden) uitgevoerd.

In de bedrijfsstand “Aftast-meetwaarden” worden de actuele waarden van een meetsignaal gemeten. Gebruikers kunnen kiezen welk signaal dient te worden gemeten: de stroom of de spanning van een fase, de nulleiderstroom of het actuele effectieve vermogen van een fase. Deze meetmodus dient voor de analyse van de curve van het meetsignaal. Hiermee kunnen onder andere de gewenste met de werkelijke waarden van de generator worden vergeleken.

De modulaire vermogensmeetklem van Phoenix Contact beschikt over vier ingangen 5 A AC voor fasestromen en nulleiderstroom alsmede drie ingangen voor buitengeleiderspanningen tot 690 V AC. De uitgebreide configuratie- en meetmogelijkheden worden aangevuld door een diagnose- en statusindicatie. De gebruiker krijgt daardoor snel overzicht over de actuele status. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven