Ga naar hoofdinhoud

Vergroening maritieme maakindustrie en binnenvaart

Duidelijk werd gemaakt dat de maritieme maakindustrie beschikt over vele klimaat- en milieuverbeterende technologieën, die onder andere in de binnenvaart ingezet kunnen worden (Netherlands Maritime Technology).

Op dinsdag 5 juli 2016 hebben de Nederlandse maritieme maakindustrie (verenigd in Netherlands Maritime Technology) en de Nederlandse binnenvaart (verenigd in Koninklijke BLN-Schuttevaer) in de Tweede Kamer een petitie voor een vergroeningsplan aangeboden.

Maar liefst 9 leden van de vaste Kamercommissies voor Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken waren daarbij aanwezig. Voorzitter van de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu, Tjeerd van Dekken (PvdA) nam de petitie uit handen van Roel de Graaf (Managing Director NMT) en Roland Kortenhorst (voorzitter Koninklijke BLN-Schuttevaer) in ontvangst. Duidelijk werd gemaakt dat de maritieme maakindustrie beschikt over vele klimaat- en milieuverbeterende technologieën, die onder andere in de binnenvaart ingezet kunnen worden.

Kamerleden Betty de Boer (VVD), Remco Dijkstra (VVD), Eric Smaling (SP), Martijn van Helvert (CDA), Salima Belhaj (D66), Eppo Bruins (CU), Roelof Bisschop (SGP) en Johan Houwers (onafhankelijk kamerlid) waren aanwezig tijdens het aanbieden van de petitie. Meerderen van hen gaven direct aan dat het aangeboden vergroeningsplan waardevol is voor hun verkiezingsprogramma’s en dat ze de boodschap van de sector gaan oppakken. Tevens spraken zij hun waardering uit voor de studie die deel uitmaakt van het vergroeningsplan.

Petitie vergroeningsplan maritieme maakindustrie en binnenvaart 5 juli 2016

Vergroeningsplan maritieme maakindustrie en binnenvaart

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven