Ga naar hoofdinhoud

Vereenvoudigde machineveiligheid met nieuwe controller

De nieuwe CompactGuardLogix 5370-controller combineert het krachtige prestatievermogen van de Allen-Bradley CompactLogix 5370-controller met geïntegreerde veiligheid binnen één EtherNet/IP-netwerk (foto: Rockwell Automation)

Met de nieuwe Allen-Bradley CompactGuardLogix 5370-controller van Rockwell Automation hoeven fabrikanten en machinebouwers niet langer gebruik te maken van afzonderlijke netwerken en controllers voor veiligheid en motion bij toepassingen met maximaal 16 assen. Dit maakt het eenvoudiger om veiligheid in te bouwen in een divers scala aan machines en resulteert in eenvoudiger systeemarchitecturen.

De nieuwe CompactGuardLogix 5370-controller combineert het krachtige prestatievermogen van de Allen-Bradley CompactLogix 5370-controller met geïntegreerde veiligheid binnen één EtherNet/IP-netwerk”, aldus Ming Jing Ye, global product manager bij Rockwell Automation. “Als veiligheid, motion en standaardbesturing tot één oplossing worden gecombineerd, verloopt het configuratieproces eenvoudiger, is er minder bedrading vereist en profiteren gebruikers van verbeterde diagnostiek. Dit verhoogt de uptime van machines en de productiviteit in de fabriek.”

De CompactGuardLogix 5370-controller helpt gebruikers bovendien om te voldoen aan de eisen van wereldwijde veiligheidsstandaarden. De controller voldoet aan de hoogste normeringen op het gebied van machineveiligheid: Safety Integrity Level 3, Performance Level e en Category 4. In combinatie met de servoaandrijving Allen-Bradley Kinetix 5500 of de frequentieregelaar Allen-Bradley PowerFlex 527 kunnen gebruikers geïntegreerde safe torque off naar hun EtherNet/IP-netwerk brengen.

Net als met andere Logix-controllers kunnen technici gebruik maken van de Rockwell Software Studio 5000-ontwerpsoftware voor het configureren van de ControlLogix 5370-controller en voor het ontwikkelen van alle onderdelen van hun besturingssysteem. Gegevens hoeven maar één keer te worden gedefinieerd, en kunnen daarna gemakkelijk worden geopend en hergebruikt voor verschillende typen machines. Dit draagt bij aan een snellere systeemontwikkeling en inbedrijfstelling.

Het gebruik van één programmeeromgeving voor zowel veiligheid als standaardbesturing maakt een einde aan de noodzaak om standaardgeheugen en veiligheidsgeheugen te scheiden en handmatig te beheren of om de programmatuur op te splitsen voor het isoleren van de veiligheidscomponent. De CompactGuardLogix 5370-controller is vervaardigd in Singapore en voorzien van twee Ethernet-poorten ter ondersteuning van zowel lineaire als device level ring (DLR)-netwerktopologieën. Ingebouwde energie-opslag maakt een einde aan de noodzaak van batterijen. Een verwijderbare Secure Digital (SD)-kaart met een opslagcapaciteit van 1 GB verbetert de data-integriteit.

Rockwell Automation zal later dit jaar een variant introduceren die op machines kan worden gemonteerd: de Allen-Bradley Armor CompactGuardLogix 5370-controller. Deze variant biedt gebruikers de mogelijkheid om de controller dichterbij de toepassing op te stellen of op de machine aan te brengen. Dit vereenvoudigt de installatie, de inbedrijfstelling en het storingzoeken. Deze ‘on-machine’-controller voldoet aan de eisen van IP67 voor spatwaterdichtheid. Een quick connect-kabel zorgt voor vereenvoudigde systeembedrading.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven