Ga naar hoofdinhoud

Verdelers met I/O link

Turck heeft het aanbod passieve verdelers uitgebreid. Naast de standaard dozen met 4, 6 en 8 ingangsconnectoren en een multipool kabeluitgang, biedt het bedrijf nu ook twee actieve IO Link varianten. De IO Link verdelers combineren zestien enkelvoudige schakel statuselementen in één 16-bit IO Link signaal waardoor 16 schakelsignalen via een standaardkabel van de machine naar de besturingskast zijn te leiden.

Tot nu toe was het nodig om elk signaal aan een enkele ader van een M23-stamkabel toe te wijzen en met dure multipool kabels naar de besturingskast te leiden. De IO Link verdeeldoos daarentegen heeft uitsluitend een eenvoudige M12 standaardkabel nodig. De signalen kunnen onder meer afkomstig zijn van naderingsschakelaars, drukknoppen, optische schakelaars of temperatuursensoren met een schakeluitgang. Deze verdeler is dan ook vooral geschikt wanneer zeer veel schakelsignalen van een machine naar de besturingskast moeten worden geleid.

De IO Link verdeeldozen zijn – evenals de andere standaard passieve verdelers – voorzien van LEDs die de schakeltoestand van iedere afzonderlijke ingang weergeven. De verdelers zijn hierbij te koppelen aan zowel PNP als NPN LED circuits. Turck biedt de passieve verdelers als 4-, 6- en 8-kanaals uitvoering. De uitgangen zijn beschikbaar met een rechte of laterale connector of een vaste kabeluitgang met 2 of 10 m kabellengte.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven