Ga naar hoofdinhoud

Verdelers met elektrisch functiebehoud

De robuuste en duurzame WKE AK verdelers (IP65, slagvastheid IK10) van Spelsberg beschermen in alle gevallen van brand de binnenliggende elektrische installatie tegen brand en (blus)water. Hierdoor garanderen ze het functiebehoud van levensreddende installaties zoals noodverlichting, klimaatinstallaties, ventilatievoorzieningen, liften en apparatuur voor brandbestrijding en het redden van mensen.

Op grond van de bestandheid tegen brand van binnenuit, bijvoorbeeld bij kortsluiting in de verdeler zelf, garandeert de WKE AK bovendien handhaving van de strenge voorschriften bij toepassingen in vlucht- en reddingswegen.

Om het elektrische functiebehoud voor deze nieuwe producten te kunnen garanderen, werden de verdelers/aansluitkasten bij de keuringsinstantie MPA in het Duitse Dresden onder extreme omstandigheden getest. Bij deze test werden niet alleen behuizing, kabel en actieve componenten, maar ook de totaal belaste installatie beproefd op brandveiligheid, elektrisch functioneren en planologische voorschriften.

De WKE AK haalt met gemak 90 minuten elektrisch functiebehoud (E30-E90). Verdelers werden tot nu toe zonder componenten getest op functiebehoud. Maar in de praktijk worden er geen lege verdelers geplaatst. Het is vergelijkbaar met het testen van een functiebehouddoos zonder kabel. Om zekerheid te krijgen moest in het verleden van iedere ingerichte verdeler een tweede versie worden aangeboden voor een brandproef.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven