Ga naar hoofdinhoud

Verbeterde efficiency oliegesmeerde schroefcompressoren van CompAir (video)

In vergelijking met de vorige modellen zijn de nieuwe compressoren tot 8% efficiënter (foto: Compair)

CompAir heeft z’n luchtgekoelde oliegesmeerde schroefcompressoren in de range van 55 t/m 75 kW een update gegeven, waardoor de efficiëntie van deze compressoren aanzienlijk is verbeterd. CompAir wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Geveke.

De grootste verbetering die is doorgevoerd, is de toepassing van een semi-geïntegreerd schroefblok met een nieuw rotorprofiel. De grotere, geoptimaliseerde inlaat en uitlaat zorgt voor een groter luchtdebiet en een kleinere drukval. In vergelijking met de vorige modellen zijn de nieuwe compressoren tot 8% efficiënter en is het debiet tot 5% hoger.

IE3- of IE4 elektromotor

Deze schroefcompressoren worden standaard geleverd met een efficiënte IE3-elektromotor of naar wens met een IE4-motor. De units zijn geschikt voor een drukbereik van 5 tot 13 bar en een capaciteit van 2,1 tot 14 m3/min. Ze zijn leverbaar met vast toerental of in toerengeregelde uitvoering. De compressoren zijn uitgerust met een Delcos XL touchscreen-controller, om de bedrijfsparameters van de compressor te controleren.

Geveke Compair open

Compact & real time bewaking

De nieuwe modellen hebben een kleiner en eenvoudig ontwerp; het resultaat is een 10% procent kleiner vloeroppervlakte. Deze L-serie is standaard uitgerust met iConn; een proactieve realtime bewaking waarmee operators de prestaties via een website kunnen beheren, aan de hand van datastatistieken en inzichten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven