Ga naar hoofdinhoud

Veldbusinterface met IP67 mogelijkheden

Het modulaire IP20 veldbus I/O-systeem Cube20 van Murrelektronik is geschikt voor toepassingen in de centrale schakelkast en voor remote I/O toepassingen. Het systeem kan door veldbusaansluiting op efficiënte wijze de I/O in het veld verbinden met de PLC. Cube20 is geschikt voor elke PLC die kan communiceren met Profibus, maar ook met industrieel ethernet zoals Profinet en EthernetIP. De busnode is standaard voorzien van acht digitale ingangen en kan worden uitgebreid met maximaal vijftien I/O-modules.

Traditioneel worden remote I/O toepassingen via een passieve IP67 verdeler aangesloten, maar binnen Cube20 is het ook mogelijk om een actieve IP67 verdeler aan te sluiten. Het remote I/O wordt verzorgd door een IP20 naar IP67 interface. Hiermee kan tot een afstand van tien meter een actieve verdeler in het veld worden geplaatst.

De IP67 veldmodules worden vanuit de interface module via een hybride systeemkabel voorzien van data en stroom. Daarnaast is er grote keus uit I/O modules uit het Cube67 programma in beschermingsklasse  IP67, waaronder vrij parametreerbare in-/uitgangmodules en aansluitmodules voor diverse merken ventieleilanden.

Alle IP67 modules zijn volledig dicht gegoten en hebben een hoge tril- en schokbestandheid voor industriële toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven