Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidssysteem

Yokogawa heeft een nieuwe versie van zijn ProSafe-RS veiligheidssysteem geïntroduceerd. Belangrijke markten en toepassingsgebieden zijn emergency shutdowns, brandbeveiliging en brandbestrijding in de olie-, gas-, petrochemische en andere procesindustrieën.

De nieuwe versie, ProSafe-RS R3.02.00, voorziet in input/output-modules voor betrouwbare toepassing in hoge-temperatuur omgevingen, zoals woestijnlocaties. Daarnaast wordt een open communicatieprotocol ondersteund, waardoor de compatibiliteit met DCS-systemen van andere leveranciers is verbeterd.

De nieuwe digitale en analoge input/output-modules zijn bestand tegen hoge temperaturen. Voorheen moesten input/output-modules ver uit elkaar worden geplaatst, om hitte-accumulatie te voorkomen. De nieuwe modules daarentegen kunnen dicht op elkaar worden gemonteerd en functioneren bij omgevingstemperaturen tot maximaal 70ºC.

Omdat SIS-systemen en DCS-systemen niet altijd tegelijkertijd worden vervangen, ondersteunt ProSafe-RS nu ook het Ethernet-gebaseerde Modbus/TCP-communicatie met andere systemen. Modbus faciliteert flexibele verbindingen van het ProSafe-RS systeem met DCS-systemen van andere producenten, waardoor Yokogawa-klanten nu een uitgebreidere keuze hebben.

De nauwe koppeling van ProSafe-RS met Yokogawa’s Centum systemen, maar ook met systemen van andere producenten, maakt het voor bedrijven eenvoudiger om te kiezen voor dit betrouwbare veiligheidssysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven