Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidsmodules voor besturingen

Het safety-systeem van Phoenix Contact met SafetyBridge-technologie functio-neert onafhankelijk van veilige bussys-temen zoals Interbus Safety en Profisafe en heeft geen veilige besturing in het netwerk nodig. De safety-koppelingen worden direct in de intelligente veilige uitgangsmodule verwerkt. De veilige modulen kunnen inline op elke gewenste plaats in een standaard Profinet-, Pro-fibus- of Interbus-netwerk in een I/O-station van het automatiseringssysteem worden gebruikt.

Met de uitgebreide parametreringsmoge-lijkheden kunnen de acht veilige ingang- en uitgangskanalen flexibel aan de be-treffende applicatie worden aangepast. De gegevensoverdracht van de veilige ingangmodule naar de veilige uitgangmodule via het netwerk wordt beveiligd door een protocol dat door de intelligente uitgangmodule wordt gestuurd.

De standaardbesturing hoeft alleen de niet-veilige I/O-gegevens tussen de ingang- en uitgangsmodulen bidirectioneel te kopiëren. De besturing neemt dus geen veiligheidsgerichte taken over. De parametrering van de veilige in- en uitgangkanalen en de realisatie van de veiligheidslogica vindt plaats met de software Safeconf. Hiervoor is geen programmeerervaring vereist.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven