Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidscontroller

Parker Hannifin lanceert een programmeerbare elektroni-sche controller voor gebruik door fabrikanten van mobie-le apparatuur. De IQAN-MC3 bestuurt zowel veiligheids- als operationele functies vanuit een enkele module. De integratie van deze func-ties vermindert de bouwtijd van een systeem en bespaart kosten, terwijl ze ook de prestaties, de veiligheid en de productiviteit van een machine verbetert.

De IQAN-MC3 is ontworpen voor gebruik in combinatie met de uitgebreide Suite van IQAN Studio Software Tools, waarmee elektronische besturings-systemen worden ontwikkeld, geprogrammeerd, geconfigureerd en op afstand beheerd. Tools zoals IQANdesign en IQANrun geven het ontwerp en de productie ingenieurs een flexibel, krachtig en intuïtief platform van modulaire tools die de ontwikkelingstijd, bouwtijd en het latere onderhoud kunnen verkorten.

Het veiligheidsniveau wordt bereikt door de IQAN-MC3 te programmeren conform IEC 61508 en door effectief de werking en de prestatieniveaus van alle veiligheidsfuncties te bewijzen:

  •  als onderdeel van een Safety Integrity Level (SIL2)
  • of door het gebruik als onderdeel van een programmeerbare logica apparatuur in sub- systemen binnen de EN ISO 138489-1.

Hoewel de IQAN-MC3 kan worden gebruikt om zowel de veiligheid als de operationele functies te beheren, is veiligheid de primaire functie. De nieuwe module kan worden gebruikt als een autonome controller met lokale in- en uitgangen, als master module uitgebreid met I/O modules, of geïntegreerd als sub-master in grotere systemen met systemen met vier CANbus aan-sluitingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven