Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidscontroller biedt hoge flexibiliteit

Met de nieuw ontwikkelde serie Protect-Select introduceert Schmersal een compacte veiligheidscontroller die zijn te configureren zonder enige programmeerkennis en zonder leverancierspecifieke parameters. Maar toch heeft de gebruiker uitgebreide mogelijkheden om de controller aan te passen aan de eisen. Want er is een variëteit aan pre-geconfigureerde, hands-on programma’s beschikbaar, waaruit hij eenvoudig het benodigde kan kiezen voor zijn applicatie. Vandaar de benaming ‘Select’.

De keuze van het programma gebeurt direct aan het apparaat, in een korte dialoog door een kantel-toets en een display, waarmee ook snel uitgebreide diagnostische informatie kan worden verkregen. Achttien digitale en twee analoge ingangen kunnen over in totaal twaalf beschikbare typische beveiligingsprogramma’s op verschillende manier worden aangesloten en aan de zes veilige uitgangen worden toegewezen.

Applicatiespecifieke instellingen zoals de bepaling van het sensorsignaal op de ingang (potentiaalvrij of potentiaalgebonden) of een vereiste off-delay tijd op een bepaalde uitgang zijn via een dialoogfunctie aan het display toe te wijzen. Tot de kenmerken van Protect Select behoort de mogelijkheid twee analoge ingangssignalen veilig te evalueren. Voor deze analoge waarden kunnen boven- en ondergrens worden vastgelegd; afwijkingen uit de gedefinieerde gebieden worden dan in het veiligheidsprogramma verwerkt.

Zowel de achttien digitale ingangen als ook de zes uitgangen voldoen paarsgewijs aan de eisen voor PL e volgens EN ISO 13849-1. De beide analoge ingangen zijn geschikt voor applicaties tot PL d. Behalve de basisversie van de controller, die slechts 52,5 mm breedte in de kast inneemt, is er ook een draadloze versie leverbaar met een toestel dat communiceert met de controller via een radioverbinding in de geïntegreerde 2,4 GHz-band.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven