Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidscomponenten voor netwerken

Onder de naam Security Integrated presenteert Siemens netwerkcompo-nenten die al in de basis-uitvoering over veiligheids-features zoals toegangs-controle beschikken. De Simatic Net CP 341-1 Advanced en CP 443-1 Advanced communicatie-processoren bieden de mogelijkheid van een beveiligde VPN verbinding met de Simatic S7-300 of S7-400 besturingen.

Via de geïntegreerde firewall kunnen ook andere veiligheidsparameters en toegangsrechten worden ingesteld. Op deze wijze bewaken de communi-catieprocessoren de toegang tot het gehele netwerk. Tot het Security Integrated portfolio behoort ook de nieuwe Simatic Net CP 1628 module voor industriële PC’s.

De module ondersteunt de veilige aansluiting van industriële PC’s op een netwerk via een VPN en firewall. Zo kunnen computers die met deze module zijn uitgerust met beschermde cellen worden verbonden. Met de applicatie Softnet Security Client heeft de gebruiker daarnaast via internet of een intern bedrijfsnetwerk op afstand toegang tot een industriële PC met geïntegreerde CP 1628.

Ook nieuw in het security portfolio zijn de module Scalance S623 en de UMTS-router Scalance M875. Met de Scalance S623 wordt de geheel ver-nieuwde serie Scalance S modulen aangevuld met een variant met DMZ-poort (Demilitarized Zone). 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven