Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidsbesturing

Speciaal voor de mobiele transporttechniek (bijvoorbeeld elektrisch hangtransport waar mensen onder zwevende lasten werken) biedt SEW-Eurodrive de Maxolution systeemoplossingen: compleet veilige aandrijfoplossingen met een SIL3 veiligheidsbesturing PFF-HM31. Deze veiligheidsbesturing werd ontwikkeld in samenwerking met Hima en bewaakt de beweging naar veilige posities (SLP) gecombineerd met veilige snelheden (SLS); beiden op Performance Level d. De communicatie backbone – gebaseerd op SafeEthernet van Hima – ondersteunt een veilige communicatie.

Verder ontwikkelden de bedrijven gemeenschappelijk een data matrixcode afstandsencoder die SLS en SLP in Performance level d met de PFF-HM31 beschikbaar stelt. De basis van deze veilige wegmeting is het data matrix positioneersysteem PCV van Pepperl + Fuchs. Hierbij werd de actuele standaard code ECC200 uitgebreid zodat de veiligheidsgerelateerde aspecten zijn te benutten.

De functionele techniek bij de transporteenheden is soft- en hardwarematig van de veiligheidsfuncties gescheiden. De veiligheidsbesturing fungeert hierbij als bewaker. In het geval van een fout zet de HM31 via de functie ‘Safe Torque Off’ de omvormer veilig stil en deactiveert de veiligheidsgerichte remgelijkrichter die weer de dubbel uitgevoerde remmen passief (veerkracht) in werking stelt.

Doorsturen van wijzigingen
Veranderingen of aanpassingen van de veiligheidsparameters zijn – na validatie – eenvoudig via WLAN van de centrale veiligheidsbesturing door te sturen naar alle transporteenheden. Dit betekent een snellere inbedrijfname na bijvoorbeeld een modelwisseling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven