Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidsbesturing

De compacte safety-PLC RFC 470 PN 3TX van Phoenix Contact die voor montage in de schakelkast is ontwikkeld, voldoet aan de hoogste veiligheidscategorieën SIL 3 (EN ISO 61508), SIL CL 3 (EN ISO 62061), PLe/Cat. 4 (EN ISO 13849) en Cat. 4 (EN 954). De hardware-technisch ontkoppelde Profisafe-veiligheidsbesturing controleert de safety-logica op consistentie en juistheid voordat een veilige uitgang wordt geactiveerd.

Het softwaretool Safetyprog dient voor de programmering van de safety-logica en kan direct in de engineeringsomgeving PC Worx worden geïntegreerd. Een simulatiemodus maakt een uitgebreide test van de standaard- en safety-logica mogelijk voordat het programma naar de PLC wordt gedownload.

De veiligheidsbesturing beschikt over Ethernet- en Interbus-interfaces. Dankzij de functie als Profinet-IO-controller/device kan de besturing afhankelijk van de behoefte als Profinet-PLC in een Profinet-netwerk werken of kan deze door een andere bovenliggende besturing als Profinet-IO-device worden aangesproken. Als de besturing als Profisafe-PLC functioneert, kan de gebruiker tot maximaal 170 Profisafe-modulen aankoppelen, afhankelijk van de lengte van de telegrammen van de Profisafe-deelnemers.

Het in de veiligheidsbesturing ingebouwde grafische diagnosedisplay geeft de toestand van de afzonderlijke bedrijfsmodi en de fout- en diagnosemeldingen in duidelijke tekst weer. Met de diagnosesoftware Diag+ als onderdeel van PC Worx of als stand-alone oplossing wordt een uitgebreid diagnoseconcept weergegeven op de PC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven