Ga naar hoofdinhoud

Veilige draadloze machinebediening van Keba

De KeTop T150 Wireless van Keba is een draadloze ergonomische machinebediening (foto: Keba).

De Oostenrijkse automatiseringsspecialist Keba presenteerde op de Automatica, begin juni in München, kant-en-klare maar ook op maat gemaakte robotbesturingen, besturingen voor meet-, regel- en klimaattechniek en zelfs veilige draadloze machinebediening. De KeTop 150 Wireless behoort tot de laatste categorie.

Het merk uit Linz biedt met KeTop een productlijn stationaire als mobiele bedieningsapparaten voor het uitvoeren van alle mogelijke visualiserings- en bedientaken. De prestaties en grootte van de apparaten zijn schaalbaar.

Afhankelijk van model zijn modellen met folietoetsenborden, aanraakschermen en multitouch-schermen (indien gewenst ook met haptische elementen) leverbaar. Bij deze apparaten zijn ergonomie en best mogelijke bedienefficiëntie op de eerste plaats en zorgen daarmee voor maximale productiviteit.

De KeTop bedienschermen kenmerken zich door de uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk, met specifieke aanpassingen van de hardware en software voor de klant. Alle mobiele en stationaire HMI-applicaties kunnen met één software-omgeving worden gebouwd.

Draadloze machinebediening

Met de KeTop T150 Wireless presenteren de Oostenrijkers een draadloze HMI. Het apparaat beschikt over een als echt multi-touch bedienbaar capacitief aanraakscherm en onderscheidt zich daarmee door intuïtieve bediening, goede ergonomie en ‘user experience’. De machinebediening kan snel en eenvoudig in elke besturing en omgeving worden geïntegreerd. Er is geen safety-PLC en geen radiografische infrastructuur nodig.

Met een display van 10″ is de KeTop T150 met een massa van minder dan 1150 g een lichtgewicht. In combinatie met de ergonomische behuizing is langdurige bediening mogelijk zonder dat de gebruiker vermoeid wordt. Door de vele mogelijkheden voor individualisering (kleur, logo, bedienelementen, toetsenbord etc.) kan het apparaat worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen en toepassingen.

De KeTop T150 is modulair opgebouwd. Bij toenemende eisen van de applicatie kann het mobiele bedienpaneel eenvoudig en snel worden aangepast aan nieuwe processortechnologieën. Afhankelijk van de eisen is de KeTop T150 met Linux en met Windows IoT Enterprise leverbaar. Beschikbare functies zoals energiebesparing en RFID maken het bedienpaneel geschikt voor veel toepassingsscenario’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven