Ga naar hoofdinhoud

Veel oranje verwacht op Hannover Messe

Voor de Hannover Messe die van 7 tot en met 11 april wordt gehouden tekent zich een sterke Nederlandse deelname af. Dat is niet verwonderlijk, aangezien ons land dit jaar partnerland is van de ‘beurs der beurzen’. Onze minister-president Rutte opent samen met bondskanselier Merkel de beurs, en ook minister Ploumen en minister Kamp zullen acte de présence geven. De Hannover Messe wordt in Nederland vertegenwoordigd door Hannover Consultancy.

Duitsland is nog steeds zeer belangrijk voor onze economie, en Nederlandse bedrijven hebben een uitstekende reputatie blijkt uit onderzoek van onze ambassade in Berlijn. Nederlanders leveren op tijd, volgens de afgesproken prijs en ze denken mee in de oplossing. We hebben in Nederland weliswaar geen autofabrieken, maar wel veel toeleveranciers. Maar liefst 20% van de auto-onderdelen van de bekende Duitse automerken komt uit Nederland.

Partnerland op Hannover Messe

Veel technische ontwikkelingen kwamen en komen uit Nederland: de microscoop, de CD, en meer recentelijk WiFi, Bleutooth en veel medische onderzoeksapparatuur. Voor deze editie van de Hannover Messe worden 200 Nederlandse deelnemers verwacht, en Holland Partner Country zal op de beurs met flink wat stands en paviljoens aanwezig zijn. In hal 3 staat centraal het grote paviljoen dat is opgebouwd rond de negen topsectoren waarin Nederland sterk is en die een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen voor maatschappelijke vraagstukken wereldwijd. Van de sectoren zoals high tech, energie en logistiek zijn belangrijke showcases te zien.

Industrial Supply Paviljoen

Brainport Industries, Mikrocentrum, Koninklijke Metaalunie en Nevat vormen samen met ongeveer 75 Nederlandse bedrijven een oranje gekleurd collectief in hal 4. De vier organisaties gaan ook samenwerken aan seminars, perstreffen, netwerkbijeenkomsten, uitreiking van awards en ontvangsten van buitenlandse brancheorganisaties en meer. Het paviljoen in hal 4 beslaat straks ruim 1250 vierkante meter, en kan mede door de kleur oranje niet over het hoofd worden gezien.

Holland High Tech House: Research & Technology

Het Holland High Tech House in hal 2 heeft naast een collectieve ruimte met een bargedeelte en catering, ruimte voor deelnemers om zich te presenteren. Op het innovatieplaza kunnen
start-ups, spin-offs en incubators hun nieuwste innovaties laten zien. Vanuit deze stand organiseert FME activiteiten en haakt aan bij het programma rond Holland Partnerland.

Holland Energy House

In hal 27 op de Hannover Messe is de hele waardeketen uit de energiesector aanwezig – van energieopwekking, levering en opslag tot en met transmissie en distributie aan smart grids. Een mooie plek dus om Nederlandse energieoplossingen te promoten.

Industriële automatisering/aandrijftechniek

Ondanks dat deze editie in een even jaar wordt gehouden wil Hannover Consultancy (de Nederlandse vertegenwoordiging van de Hannover Messe) een paviljoen over dit onderwerp inrichten in hal 17

Integrated Industry – Next Steps

De Hannover Messe is een graadmeter voor de huidige stand der techniek in markten en trends in technologie en industriële automatisering. Megatrends als grondstoffenschaarste, duurzaamheid, mobiliteit en urbaniseren zijn momenteel belangrijke drijfveren. Deze editie met als thema ‘Integrated Industry – Next Steps’ omvat beurzen op het gebied van aandrijftechniek, perslucht- en vacuümtechniek, windenergie, industriële automatisering, toelevering en onderzoek en ontwikkeling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven