Ga naar hoofdinhoud

Veel noviteiten van Nord op Hannover Messe

De nieuwe generatie Maxxdrive XT tweetraps industriële haakse reductoren is speciaal ontworpen voor toepassingen die een lage snelheid vereisen in combinatie met hoge vermogens (foto's: Nord Drivesystems).

Tijdens de Hannover Messe 2019 (1-5 april) presenteert Nord Drivesystems veel nieuwe producten en aandrijfoplossingen voor digitale fabrieken. Het bedrijf heeft onder andere de serie industriële reductoren uitgebreid. Daarnaast is er een nieuwe familie frequentieomvormers en een app voor bewaking en foutdiagnose van aandrijvingen.

De nieuwe tweetraps Maxxdrive XT industriële kegelwielreductoren werden speciaal ontworpen voor toepassingen die een lage toerentalverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereisen.

De uitgaande koppels variëren van 15 kNm tot 75 kNm met overbrengingsverhoudingen van 6,3 tot 22,4. Er zijn zeven maten leverbaar, voor vermogens van 50 kW tot 1500 kW. Standaard is de serie uitgerust met een intensief geribbelde Unicase behuizing en een geïntegreerde axiale ventilator.

Door het verhoogde oppervlak en de luchtgeleidingsafdekkingen wordt de koelluchtstroom geoptimaliseerd, waardoor een hoog thermisch vermogen wordt bereikt. In veel gevallen is extra koeling niet nodig. Grote rollagers en hartafstanden verhogen het draagvermogen en de levensduur van de componenten.

Nieuwe frequentieregelaars

De nieuwe NordAC Pro familie frequentieomvormers biedt een hoog niveau van functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. De omvormers hebben een vermogensbereik van 0,25 kW tot 5,5 kW. Aan verschillende toepassingseisen kunnen verschillende apparaatvarianten worden toegewezen. De functies van de modulaire serie kunnen worden uitgebreid met insteekbare besturings-, veiligheids- en optionele modules.

Het compacte ontwerp in boekformaat maakt ruimtebesparende installatie in schakelkasten mogelijk. De parametrisering kan zonder externe voeding worden uitgevoerd. De NordAC Pro beschikt over een groot aantal interfaces, waaronder een geïntegreerde Industrial Ethernet aansluiting, een USB poort en een SD kaartslot voor de opslag en overdracht van parametergegevens. Zoals bij alle Nord frequentieregelaars is het nieuwe apparaat uitgerust met een krachtige PLC voor functies dicht bij de aandrijving.

Service via de app

Met de NordCon app en de Bluetooth stick NordAC Access BT heeft het bedrijf een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor al zijn aandrijvingen gecreëerd. De app biedt dashboard gebaseerde visualisatie die handig is bij het bewaken van de aandrijving en bij foutdiagnose. Zo kan bijvoorbeeld een machineaandrijving tijdens bedrijf worden geoptimaliseerd via de oscilloscoopfunctie.

Nord app
De NordCon app biedt dashboard gebaseerde visualisatie die handig is bij het bewaken van de aandrijving en bij foutdiagnose.

De parametrisering van de aandrijfunits is eenvoudig dankzij de geïntegreerde helpfunctie en de snelle toegang tot de parameters. Daarnaast biedt de app nog meer praktische functies, zoals een parameter back-up- en een herstelfunctie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven