Ga naar hoofdinhoud

Veel exposanten verwacht op Sensor+Test 2022

Sensor+Test vindt plaats van 10 t/m 12 mei 2022 in Nürnberg. (foto: Paul Quaedvlieg)

Bijna drie maanden voor de opening zijn de voorbereidingen voor de Sensor+Test van 10 t/m 12 mei 2022 in volle gang. De internationale vakbeurs voor sensor-, meet- en testtechnologie vindt na twee jaar van louter digitale evenementen weer fysiek plaats in het expositiecentrum in Neurenberg.

Op het event worden meer dan 300 exposanten verwacht. “In mei kunnen we eindelijk onze exposanten en bezoekers weer welkom heten in de beurshallen in Neurenberg”, zegt Holger Bödeker, algemeen directeur van AMA Service GmbH, de organisator van het event. Met de geleidelijke opheffing van vele beperkingen wereldwijd is ook de belangstelling van met name internationale exposanten aanzienlijk gegroeid.

Innovaties

Hal 1 is al zeer goed gevuld en tal van andere bedrijven staan ​​in de startblokken om hun innovaties ter plaatse in Neurenberg te kunnen presenteren. Tot nu toe hebben 275 exposanten zich aangemeld en elke dag komen er nieuwe bij. In totaal verwacht de organisator dit jaar meer dan 300 deelnemende bedrijven uit binnen- en buitenland. En bedrijven en instellingen hebben al een groot aantal innovaties aangekondigd. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar geïnteresseerden moeten niet te veel tijd nemen met hun inschrijving. “Deelname is vooral aantrekkelijk voor kleine en middelgrote innovatieve bedrijven, omdat ze bij het Bondsministerie van Economische Zaken en Energie zeer speciale financieringen voor standbouw en standverhuur kunnen aanvragen”, legt Holger Bödeker uit.

De organisatie van Sensor+Test verwacht dit jaar meer dan 300 deelnemende bedrijven uit binnen- en buitenland. (Foto: Sensor+Test)

European Test and Telemetry Conference

In Hal 2 zal het belangrijkste internationale platform voor telemetrie, telecontrole, testinstrumentatie en dataverwerking voor de vierde keer parallel aan de Sensor+Test plaatsvinden met de ettc2022European Test and Telemetry Conference. Telemetrietechnologieën spelen een belangrijke rol voor toepassingen in de huidige industriële ontwikkelingen.

“First movers” in de branche

Ook de exposantenadviesraad kijkt ernaar uit om de wereld van sensor- en meettechnologie live ter plaatse te verwelkomen. “Vooral voor onze kleine en middelgrote bedrijven is de terugkeer naar de face-to-face vakbeurs dit jaar belangrijker dan ooit om de contacten met actieve en potentiële klanten te versterken”, legt Christoph Kleye, voorzitter van de exposantenadviesraad, uit. Door de annuleringen van tal van technologiebeurzen of hun uitstel naar data in de zomer, zal Sensor+Test 2022 de eerste elektronicabeurs zijn die weer van start gaat na de verplichte Corona-pauze. “We zijn bij wijze van spreken de first movers in de branche omdat onze exposanten voor het eerst live hun innovaties presenteren, die ze de afgelopen maanden hebben ontwikkeld en op de markt hebben gebracht”, vervolgt Christoph Kleye.

Digitaal

Sinds een aantal jaren vindt ook het event ook digitaal plaats. Bedrijven en bezoekers kunnen dit jaar niet alleen face-to-face de beurs bezoeken, maar ook het hele jaar door gebruik maken van de digitale kanalen. “We rapporteren altijd over nieuwe producten, trends en innovaties in sensor- en meettechnologie via onze website, de reguliere nieuwsbrief en de relevante sociale mediakanalen”, zegt Holger Bödeker. “We benadrukken hiermee het belang van Sensor+Test als toonaangevende vakbeurs.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven