Ga naar hoofdinhoud

VDO en MECS samen naar OEM-markt

MECS en VDO nemen samen de verkoop en distributie van VDO/Continental systemen en componenten voor Vehicle Electronics voor hun rekening (foto: VDO).

VDO, onderdeel van Continental Automotive is een distributieovereenkomst aangegaan met MECS (Mechanical Electronical Control Systems) in Sliedrecht. MECS gaat VDO ondersteunen bij de verkoop en distributie van VDO/Continental systemen en componenten op het gebied van Vehicle Electronics. Samen maken de bedrijven innovatie toegankelijk voor een groot aantal OEM-bedrijven en TIER-1 leveranciers op het gebied van voertuig- en machinebouw in de Benelux.

VDO heeft samen met het moederbedrijf Continental een veelomvattend programma producten voor de Vehicle Electronics markt. VDO/Continental is in de markt vooral bekend als fabrikant van afleesinstrumenten voor de automotive industrie en tachografen voor de transportsector. Maar het bedrijf levert veel meer. Klanten zijn voor een groot deel multinationals die voertuigen en machines bouwen voor een wereldwijde afzetmarkt. Door de samenwerking met MECS wil de onderneming nieuwe afzetmarkten aanboren.

MECS

MECS verzorgt de distributie van systemen en componenten voor met name middelgrote en kleine machine- en voertuigbouwers in de Benelux. Door de overeenkomst met VDO/Continental kan het bedrijf zich continu vernieuwen en het beste antwoord geven op vragen van klanten. Het programma van VDO/Continental past goed bij de activiteiten van MECS op het gebied van offroad-automotive en industrie. Samenwerken betekent ook dat beide partijen gericht kunnen ontwikkelen op wat er speelt in de markt.

MECS heeft meer dan een kwart eeuw ervaring in het ontwerpen, implementeren en leveren van analoge dashboardinstrumenten en kabelbedieningssystemen. Men levert echter ook producten en systemen voor fabrikanten van veegmachines, machines voor de bosbouw, bouw, landbouw, transport- en speciale voertuigen voor de militaire, maritieme, on- & offshore sectoren en de industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven