Ga naar hoofdinhoud

Varan starter-kit

De VSK 001 Starter Kit van SigmaControl biedt een eenvoudige introductie in Varan hard real-time Ethernet technologie. De kit bestaat uit een evaluatie-board met een gekoppelde client board plus software waarmee zowel nieuwe als ervaren ontwikkelaars de bediening en efficiëntie van dit bussysteem en het realiseren van hun eigen client integraties kunnen leren kennen.

Bij de VSK-001 is de Varan Manager geïmplementeerd als software-oplossing in een PC met een standaard netwerkkaart. Communicatie met de Varan client vindt plaats door in elkaar passende Varan-frames. Gewenste en werkelijke waarden worden door eenvoudige instructies uitgewisseld met een client, waarbij snel een goed functionerende communicatie kan worden gerealiseerd.

Als client wordt het VEB 021 evaluatie-board met een gekoppeld VEB 011 client board gebruikt. Voor verschillende testopties biedt het evaluatie-board digitale en analoge I/O en een temperatuursensor, potentiemeter en relais. Met de demosoftware in de starter kit kunnen zonder programmering de in- en uitgangen van het evaluatie-board worden bediend.

Voor meer complexe verbindingen kan een microcontroller rechtstreeks worden aangesloten op de VEB 021, waarbij data eenvoudig wordt verzonden via de adres- en datalijnen. Het Varan client-board VEB 011 kan worden geïntegreerd in professionele in-house ontwerpen. Op de CD van de Starter Kit zijn alle vereiste stuurprogramma’s en de broncodes van de demosoftware beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven