Ga naar hoofdinhoud

Vanderlande voegt geavanceerde orderpicking robot toe aan warehouse portfolio

De nieuwe robot beschikt over intelligente grijpertechnologie, een geavanceerd visionsysteem en besturingssoftware (foto: Vanderlande)

Vanderlande heeft een nieuwe automatische orderpicking robot aangekondigd als toevoeging aan zijn Smart Item Robotics (SIR) portfolio. Dit portfolio past in Vanderlande’s strategie om het gebruik van robotica voor warehousing te versnellen.

De nieuwe robot beschikt over intelligente grijpertechnologie, een geavanceerd visionsysteem en besturingssoftware. De orderpicking robot is ontworpen en gebouwd door het Amerikaanse RightHand Robotics. De robot is specifiek ontworpen voor magazijnen en distributiecentra waar gewerkt wordt met algemene producten.

Stabiele 24/7 werking

Vanderlande heeft diverse oplossingen voor het orderpicking met robots getest voordat de keuze werd gemaakt voor deze robot. Voor klanten van Vanderlande is het steeds lastiger om arbeidskrachten aan te trekken en vast te houden, waardoor robot-orderpicking oplossingen een aantrekkelijke optie zijn. Efficiënte robotica kan ook andere voordelen opleveren, zoals een stabiele 24/7-werking en lagere eigendomskosten.

Mix handmatig en geautomatiseerd

De door Vanderlande geselecteerde robotoplossingen zijn geïntegreerd in het brede scala aan magazijnoplossingen van het bedrijf, zoals het goods-to-picker order fulfilment systeem Fastpick. Door meer gebruik te maken van robots voor het plaatsen van orders, krijgen klanten meer flexibiliteit op de werkplek. Orders kunnen bijvoorbeeld worden gepickt met een mix van handmatige en geautomatiseerde procedures voor maximale efficiëntie.

Intelligente grijpertechnologie

“De markt wil geïntegreerde robotica die werkt, dus hebben we diverse robotoplossingen getest”, zegt Terry Verkuijlen, Vice President Warehouse Solutions van Vanderlande. “Uit onze bevindingen bleek dat RightHand Robotics’ gebruik van grijpertechnologie, vision-systemen en software-algoritmen het beste passen bij geautomatiseerde magazijnen voor algemene goederen. En weer andere verschillende combinaties van robotpickers het beste passen bij andere specialistische toepassingen.”

Ook interessant: Nieuwe magnetische grijpers bieden meer ontwerpvrijheid voor robottoepassingen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven