Ga naar hoofdinhoud

Van digital twin tot een nieuwe actuator, Wittenstein pakt uit op SPS 2022

Wittenstein toont innovaties tijdens SPS 2022 (foto: Wittenstein)

Wittenstein zal tijdens de vakbeurs SPS 2022 demonstreren hoe een digital twin in producten, processen en diensten van het bedrijf is geïmplementeerd. Daarnaast heeft Wittenstein geselecteerde producten uit haar standaardportfolio geïntegreerd in de elektronische Cadenas-productcatalogus. Dit om gebruikers efficiënt te ondersteunen bij het ontwerpproces van servoaandrijfoplossingen. Ook zal een nieuwe servoaandrijvingsvariant voor mobiele toepassingen worden getoond evenals een nieuwe, hygiënische precisieactuator met maximale vermogensdichtheid.

Met het oog op meer waardecreatie door digitalisering, zowel intern als voor klanten, implementeert Wittenstein een Asset Administration Shell oftewel een gestandaardiseerde Digital Twin in een toenemend aantal producten, processen en diensten. Deze Digital Twin verbindt naadloos het creatieproces en de levenscyclus van een product met zijn gebruikscyclus bij de klant en in de toepassing, onafhankelijk van gateways of IIoT-platforms. De digital twin die Wittenstein wil standaardiseren, is al geïmplementeerd in het digitale typeplaatje van tandwielkasten met cynapse-functionaliteit, in de productspecifieke, productiebegeleidende proces- en meetgegevensregistratie van Galaxie-aandrijfsystemen en in diverse digitale Smart Services van de After Sales Service Portal. In al deze toepassingen helpt de digital twin om productgegevens en -modellen op elkaar af te stemmen en snel, automatisch en efficiënt beschikbaar te stellen gedurende de gehele levenscyclus van het product. Tijdens SPS zal men laten zien hoe een implementatie mogelijk is.

Uitbreiding servoaandrijvingstechnologieportfolio

Wittenstein heeft cybermotor geselecteerde producten uit haar standaard productportfolio geïntegreerd in de elektronische Cadenas productcatalogus. Gebruikers die servoaandrijfoplossingen ontwerpen, hebben zo op elk moment bij het selecteren van producten direct en eenvoudig toegang tot volledige 2D en 3D CAD-modellen, CAE-modellen en 3D PDF-gegevensbladen. Cadenas ondersteunt ongeveer 150 native en neutrale formaten, die de onmiddellijke overdracht van gegevens naar een groot aantal ontwerptools mogelijk maken.

Technische productgegevens voor de servo-oplossingen van Wittenstein zijn nu beschikbaar in Cadenas (foto: Wittenstein)

Nieuwe servoaandrijvingsvariant

De nieuwe servoregelaar cyber simco drive 2 (SIM2100) maakt binnenkort deel uit van de Cadenas-productcatalogus. Het is speciaal ontworpen voor gebruik in mobiele toepassingen zoals automatisch geleide voertuigen (AGV) en autonome mobiele robots (AMR). De servoregelaar is geoptimaliseerd in zijn prestatiegegevens (inclusief ingangsspanningsbereik, continue stroom en maximale stroom) en biedt een verscheidenheid aan geïntegreerde veiligheidsfuncties tot SIL3 / PL e. De uitgebreide connectiviteit – inclusief een multi-Ethernet-interface en een verscheidenheid aan encoder-interfaces – zorgen voor een eenvoudige en flexibele integratie van de compacte en ruimtebesparende cyber simco drive 2 in een groot aantal besturingsomgevingen.

De nieuwe cyber simco drive 2 (SIM2100) servoaandrijving is speciaal ontworpen voor gebruik in mobiele toepassingen zoals automatisch geleide voertuigen (AGV), AGV-systemen of geautomatiseerde mobiele robots (AMR) (foto: Wittenstein)

Distributiemodule

De nieuwe cyber verdeelkast is ook een uitbreiding van het modulaire systeem cyber simco line. Deze distributiemodule met IP65-bescherming maakt een vereenvoudigde en kostenefficiënte bekabeling van maximaal zes decentrale servoassen mogelijk. Als alternatief kunnen ook andere distributiemodules worden aangesloten, zodat deze cascadeschakeling zelfs bij complexe machines een eenvoudige topologiestructuur mogelijk maakt.

De cyber-verdeelkast met IP65-bescherming maakt een voordelige bekabeling van decentrale aandrijfsystemen mogelijk (foto: Wittenstein)

Hygiënische precisieactuator

Nog een innovatie is de nieuwe axenia value servo actuator met single-cable technologie. Het is een hygiënische precisieactuator die indruk maakt met een maximale vermogensdichtheid. Het koppelingsloze en dus uiterst compacte totaalsysteem met een motor met hoog vermogen en een planetaire tandwielkast is consequent ontworpen volgens EHEDG-specificaties – en dus voorbestemd voor gebruik in natte en hygiënische ruimten. De aandrijving in de roestvrijstalen behuizing met beschermingsklasse IP69K kan open gemonteerd worden gebruikt – dus zonder extra beschermkappen of afdekkingen. Dit voorkomt de anders mogelijke risico’s van verborgen vuilzakken, corrosieve plekken of mogelijke lekken. De goedkeuring volgens UL voor Noord-Amerika en het DFC-certificaat betreffende de certificerings- en etiketteringsverplichting in China maken een wereldwijd gebruik van de hygiënische designaandrijving mogelijk.

Axenia value roestvrijstalen actuators zijn voorbestemd voor hygiënische aandrijfoplossingen (foto: Wittenstein)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven