Ga naar hoofdinhoud

Valt CUBIC, specialist intelligente motorbesturingen, in handen van Rockwell Automation?

CUBIC is gespecialiseerd in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen en intelligente motorbesturingen (foto: CUBIC)

Rockwell Automation heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van CUBIC. Dit bedrijf is gespecialiseerd in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen. De acquisitie vindt plaats om het wereldwijde bereik voor intelligente motorbesturingen te versterken en uit te breiden.

CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken.

Intelligente motorbesturingen

De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.

Hernieuwbare energie en datacenters

Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell een uitgebreid partnernetwerk realiseren voor intelligente motorbesturing in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf zal nieuwe klanten en partners binnenhalen in hybride en procesindustrieën. Bovendien zal CUBIC de deuren voor Rockwell openen bij klanten die zich bezighouden met hernieuwbare energie en datacenteroplossingen.

CUBIC’s intelligente motorbesturingen versterken het portfolio van Rockwell Automation

Versterken van portfolio

“CUBIC’s innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën”, zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell’s Power Control Business. “We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen.”

Groei versnellen

“Door ons aan te sluiten bij Rockwell kunnen we onze relaties uitbreiden en onze wereldwijde groei versnellen”, zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. “Dit is een perfecte match waarmee we onze klanten in de toekomst de beste oplossingen kunnen bieden.”

CUBIC zal rapporteren aan Rockwell’s Power Control Business, onderdeel van het bedrijfssegment Intelligent Devices. CUBIC zal naar verwachting meer dan $75 miljoen aan verkopen rapporteren in het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 30 september. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden afgerond.

Eerder nam Rockwell Automation het bedrijf Fiix over, specialist in AI-gestuurd onderhoud.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven