Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs Motek viert dit najaar 40e verjaardag

Vakbeurs Motek vindt dit najaar plaats van 4 tot 7 oktober in Stuttgart. Het viert dan zijn 40e verjaardag (foto: P.E. Schall)

Van 04 tot 07 oktober 2022 vindt Motek 2022, de internationale vakbeurs voor productie- en assemblageautomatisering plaats, samen met Bondexpo, internationale vakbeurs voor verbindingstechniek. Exposanten en bezoekers ontmoeten elkaar in Stuttgart voor een live kennisuitwisseling. Het motto “Automation Intelligence for Production and Assembly” is rond, en dat geldt ook voor het jubileum: Motek viert zijn 40e verjaardag.

“De industrie verwacht een topevenement”, bevestigt Reiner Bachert, projectmanager van Motek/Bondexpo. “We hebben nu al het inschrijvingsniveau voor de beurs van 2021 in de zomerweken ingehaald”, vervolgt hij. “Veel exposanten hebben hun optreden dit jaar al direct na de beurs in oktober 2021 vastgelegd en de hallen lopen in deze weken vol.

Praktijkgericht

“Motek / Bondexpo is traditiegetrouw erg praktijkgericht, voor bezoekers die op zoek zijn naar concrete oplossingen voor hun productieomgeving”, aldus Bettina Schall, managing director van beurspromotor P. E. Schall. “De huidige uitdagingen voor onze industrie zijn enorm. De exposanten zullen ze vanuit talrijke invalshoeken aanpakken en nieuwe benaderingen demonstreren.”

Duurzaamheid

Belangrijke thema’s zoals energiebesparing, milieu- en klimaatbescherming, betrouwbare leveranciers en halffabricaten zijn de drijvende krachten achter de modernisering en verdere technische innovaties. De industriële spelers op het gebied van assemblage- en productieautomatisering werken op volle kracht om hun fabrieken nog economischer, efficiënter en betrouwbaarder uit te rusten om kosten te besparen en concurrerend te blijven. “Daarom is het belangrijk om persoonlijk op de beurs aanwezig te zijn om met experts gesprekken te voeren, praktische oplossingen te bespreken en te netwerken”, legt Rainer Bachert uit. “De juiste doelgroepen ontmoeten elkaar op Motek/Bondexpo”.

Industriële ontmoetingsplaats

In het najaar van 2022 komen in Stuttgart leveranciers en gebruikers van industriële productie- en assemblageautomatisering en verbindingstechniek samen. Het zeer belangrijke thema duurzaamheid krijgt dit jaar bijzondere aandacht, omdat moderne, sterk geautomatiseerde fabrieken met intelligente componenten en besturingssystemen, evenals connected, zelflerende processen, steeds meer moeten voldoen aan het duurzaamheidsprincipe. Ze moeten op een ecologische en sociaal verantwoorde manier werken. De digitalisering en automatisering van industriële fabricageprocessen worden dan ook steeds belangrijker om de productie nog efficiënter, zuiniger en economischer te maken. Daartoe is Motek/Bondexpo een belangrijk platform om nieuwe ontwikkelingen en benaderingen van oplossingen voor de gebruikers praktisch te implementeren en de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan.

40 jaar Motek

Van 04 tot 07 oktober 2022 wordt er echter niet alleen naar de toekomst gekeken. Een terugblik is ook toegestaan, want Motek viert dan zijn 40e verjaardag. Het begon allemaal in 1982 met de eerste assemblagetechnologiebeurs in Sindelfingen, aanvankelijk op kleine schaal. Vanaf 1990 werd het dynamisch groeiende evenement in Sinsheim gehouden en sinds 2007 is het event verhuisd naar Stuttgart. “Motek kan terugblikken op een indrukwekkende 40-jarige geschiedenis op weg naar een van de belangrijkste industriële beurzen in Zuid-Duitsland”, zegt Michael Blaß, Managing Director van e-chain systems bij igus GmbH in Keulen. “Tegelijkertijd heeft het zijn karakter nooit uit het oog verloren, en dat geldt ook nu nog: mensen samenbrengen voor dialoog en een forum voor innovatie zijn, direct gericht op de behoeften van de bezoekers. Dit heeft geresulteerd in vele langdurige klantrelaties en boeiende projecten. We willen P.E. Schall hiervoor bedanken en kijken uit naar een succesvolle Motek 2022.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven