Ga naar hoofdinhoud

Vacuüm- en drukschakelaar praat via app

De vacuüm- en drukschakelaar VSi communiceert via NFC en een app met de gebruiker (foto: Schmalz).

Schmalz trok op de Hannover Messe veel belangstelling voor de vacuüm- en drukschakelaar VSi die nieuwe mogelijkheden in geautomatiseerde handling-processen biedt. Gebruikers ontvangen belangrijke informatie direct vanaf de processor van de schakelaar op hun telefoon of tablet. Schmalz maakt daarbij gebruik van NFC-technologie (Near Field Communication).

Door toepassing van deze technologie brengt het merk Schmalz de voordelen van smartphones of tablets naar de industriële productie: Via NFC kan zijn gegevens zoals serienummer, procesinstellingen of de gebruiksaanwijzing binnen enkele seconden ter plekke te raadplegen. Dit gebeurt zonder kabels of extra stroomaansluiting, met een apparaat dat zoetjesaan onmisbaar is in de privé-sfeer.

Vacuüm- en drukschakelaar uitlezen via app

De gebruiker houdt eenvoudig zijn smartphone of tablet op korte afstand van de schakelaar. Als er een storing is, wordt deze in een gefundeerd en begrijpelijk bericht weergegeven. Bovendien ontvangt de werknemer informatie over de oorzaak en mogelijke oplossing. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Uiteindelijk veroorzaakt van een vacuümgrijpsysteem al snel de nodige kosten.

Met deze innovatie was Schmalz één van de slechts vijf bedrijven die werden genomineerd voor de Hermes Awards. De ‘Oscar voor ingenieurs’ is één van ’s werelds belangrijkste innovatieprijzen voor de industrie en wordt traditioneel uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe. Helaas voor Schmalz ging de prijs dit jaar naar Harting IT Software, maar een nominatie op zich is al zeer eervol.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven