Ga naar hoofdinhoud

Vacon nu onderdeel Danfoss

Vacon is nu onderdeel van de Danfoss Groep (foto: Vacon).

Vacon, wereldwijd actieve fabrikant van frequentieregelaar, maakt sinds 1 december 2014 deel uit van de Danfoss Groep. In september 2014 bracht het Deense concern een openbaar bod uit op alle aandelen van het Finse bedrijf. Eind november verkreeg Danfoss goedkeuring van alle betrokken autoriteiten. Op 1 december heeft Danfoss meer dan 96% van de aandelen en stemrechten in Vacon verworven.

De volgende stap voor Danfoss zal zijn om de volle 100% in eigendom te krijgen. Door de krachten van beide bedrijven te bundelen, ontstaat een wereldwijde en toonaangevende leverancier van frequentieregelaars, waarbij het beste van de twee bedrijven wordt gecombineerd.

Vacon en Danfoss

Beide ondernemingen zijn al belangrijke spelers in de markt voor frequentieregelaars. In 2015 zullen de bedrijven binnen de wettelijke regels werken aan het geleidelijk combineren van de bedrijven ten gunste van beider klanten.

De beschikbaarheid van de huidige producten en de service van beide bedrijven wordt gegarandeerd. Het productportfolio blijft beschikbaar, in de nabije toekomst worden geen wijzigingen verwacht. De voorwaarden en afspraken die klanten momenteel hebben blijven van kracht. Vacon heeft een vestiging in Gorinchem, terwijl Danfoss in Nederland vanuit Rotterdam opereeert.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven