Ga naar hoofdinhoud

Universele energiemeters

De nieuwe EMDX3 universele energiemeters en kWh-meters van Legrand kwantificeren niet alleen het energieverbruik, maar geven alle informatie en een volledig beeld van het type energie dat door de verbruiker wordt ingezet. De universele energiemeter meet behalve klassieke parameters als stroom, spanning en vermogen (actief, reactief en schijnbaar) ook de hoeveelheid verbruikte en geproduceerde energie.

Daarnaast geeft de meter inzicht in het aantal gebruiksuren, de arbeidsfactor (cos φ) en de harmonische vervorming tot range 63 (spanning en stroom). De energiemeter is leverbaar in twee uitvoeringen: als modulaire serie voor inbouw op DIN-rail in de kast en als serie voor montage op de kastdeur of blinde frontplaat.

Legrand biedt de EMDX3 serie voor montage op de kastdeur of frontplaat aan als instapmodel (EMDX3 Access) en in de uitvoering EMDX3 Premium. Aan beide uitvoeringen kunnen via een bussysteem extra communicerende modules worden gekoppeld. Hierdoor kan de gebruiker de gegevens niet alleen lokaal aflezen, maar kan de informatie ook worden doorgestuurd naar een centraal punt.

De modules die op de achterzijde van de EMDX3 Premium centrale kunnen worden geplaatst, maken het mogelijk functies als geheugen, temperatuurmeting, twee ingangen en twee uitgangen en RS 485 (Modus) te combineren. De nieuwe modulaire EMDX³ kWh-meters met MID certificering zijn voorzien van een puls uitgang en/of RS485 poort. Ze meten de elektrische energie van verbruikers in een éénfase of driefase groep stroomafwaarts van de energiebron.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven