Ga naar hoofdinhoud

Universeel communicatiemodule

Phoenix Contact breidt het I/O-systeem Axioline F uit met het communicatiemodule AXL F RS UNI 1H voor de seriële interfaces RS-232, RS-485 of RS-422. De combinatie van alle drie de interfaces in slechts één moduul betekent voor de gebruiker dat de voorraadkosten worden gereduceerd en er minder programmeerwerkzaamheden nodig zijn door de toepassing van uniforme functiebouwstenen.

Het communicatiemodule verwerkt alle RS-232-handshake-signalen en is ook geschikt voor baudrates tot 250.000 baud. Indien de standaard baudrates niet volstaan, kunnen deze flexibel worden geparametreerd. Zodoende kunnen ook niet standaard oplossingen eenvoudig worden gerealiseerd.

Een eenvoudige overdracht van de data met PDI-objecten (acyclische diensten voor parameters, diagnose en informatie) maakt een eenvoudige handling van de data tussen de besturing en het communicatiemoduul mogelijk. Verder zijn er diverse protocollen voor een optimale gegevensoverdracht, zoals “Transparant”, “Einde-Einde” of “XON/XOFF”.

De geïntegreerde Modbus RTU-ondersteuning zorgt voor een eenvoudige gegevensuitwisseling met Modbus RTU-deelnemers en reduceert juist bij compacte besturingen de processorbelasting.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven