Ga naar hoofdinhoud

Universal Robots en Mobile Industrial Robots breiden uit met gezamenlijk hoofdkantoor

Over een paar weken begint de bouw van het ultramoderne gezamenlijke hoofdkantoor van Universal Robots en Mobile Industrial Robots (MiR) in Odense, Denemarken (foto: Universal Robots)

Over een paar weken begint de bouw van het ultramoderne gezamenlijke hoofdkantoor van Universal Robots en Mobile Industrial Robots (MiR) in Odense, Denemarken. Het gebouw zal plaats bieden aan maximaal 600 medewerkers en wordt ’s werelds grootste hub voor cobots en autonome mobiele robots (AMR) met een oppervlakte van zo’n 20,000 m2. De oplevering wordt begin 2024 verwacht.

De explosieve groei van zowel Mobile Industrial Robots (MiR) als Universal Robots is de reden voor de bouw van een nieuw gezamenlijk hoofdkantoor. In 2021 groeiden beide bedrijven – beide eigendom van het Amerikaanse bedrijf Teradyne – met ruim 40 procent en de ambities zijn hoog. Samen verwachten Universal Robots en MiR alleen al in 2022 meer dan 200 nieuwe medewerkers aan te nemen, waardoor er behoefte is aan een groter kantoorpand. De productie van robots zal wel blijven plaatsvinden in de bestaande panden van Universal Robots en MiR.

Ruimte voor innovatie

Het nieuwe hoofdkantoor draait echter niet alleen om de behoefte aan meer ruimte, legt Kim Povlsen, President van Universal Robots, uit. “Het gaat niet alleen om extra vierkante meters, maar ook om het creëren van de optimale omgeving voor onze werknemers. We werken voortdurend aan innovatie en het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is voor cobots en automatisering. Met het nieuwe hoofdkantoor zullen we een unieke en inspirerende werkomgeving creëren, waar we ook zullen profiteren van de toegenomen samenwerking met MiR en de uitstekende synergie tussen ons. Het gebouw is ontworpen met de focus op het welzijn van onze medewerkers en om de mogelijkheden te vergroten voor informele samenwerking gedurende de werkdag.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven