Ga naar hoofdinhoud

Uitgesteld IFK 2020 in Dresden verbetert het congresprogramma

Hier het IFK 2016 in Dresden. De editie van 2020 in oktober zal met inachtneming van corona-maatregelen plaatsvinden (foto: IFK)

De 12e International Fluid Power Conferentie (IFK) in Dresden is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 12 tot 14 oktober 2020. Het organiserende team rond Prof. Jürgen Weber, co-organisatoren en partners hebben de uitdaging van het uitstel met succes onder de knie gekregen. Zo zijn het congresprogramma en de tentoonstelling verbeterd. Het IFK is een van de belangrijkste internationale uitwisselingsplatformen op het gebied van Fluid Power-aandrijvingen (hydrauliek en pneumatiek).

Meer dan 12 bewogen weken zijn verstreken sinds het IFK-team rond Prof. Jürgen Weber besloot de 12e IFK uit te stellen tot 12-14 oktober. Beperkingen op contact en zakelijke niveau en talloze andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 in te dammen, hebben ons dagelijks leven gedicteerd en blijven dat ook nog doen. De impact van het virus was niet te voorzien op het moment van de beslissing tot uitstel, maar het bevestigde de actie van de organisatie.

Meer dan 100 technical papers

Door het uitstel van de conferentie ontstonden tal van organisatorische problemen. Desondanks kan het geplande programma met meer dan 100 internationale technical papers over actuele ontwikkelingen en nieuwe toepassingen op het gebied van fluid power in zijn geheel blijven bestaan. Houdt daarbij echter de website van het congres in de gaten.

Bovendien hebben de auteurs expliciet alle vrijheid gekregen om hun artikelen uit te breiden met aanvullende bevindingen die in de tussentijd zijn gegenereerd. Dit is een groot voordeel en zal de deelnemers helpen om een dieper inzicht te krijgen in de lopende ontwikkelingen.

Innovatieve producten en systeemoplossingen

Naast de conferentie blijft het mogelijk om zich te laten informeren over de nieuwste innovatieve producten, systeemoplossingen en ontwikkelingen van verschillende exposanten. Exposanten die mogelijk geïnteresseerd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden voor een stand.

De organisatie verwacht dat veel deelnemers enthousiast zullen zijn om te gaan netwerken na een periode van inactiviteit door het virus. Met het oog op de beschermende maatregelen van de gezondheidsinstanties worden alle drie de dagen van de conferentie gehouden binnen de sfeer van de oude stadskern van Dresden en de testfaciliteiten van het organiserende instituut.

Vacuüm doorbreken

“De laatste maanden zijn voor ons allemaal een compleet nieuwe ervaring geweest en waren in sommige gevallen vol ontberingen. Dat geldt zowel privé als beroepsmatig”, zegt Prof. Jürgen Weber.

“We zien het uitstel van het IFK als een kans zodat we ons beter kunnen presenteren, in een tijd waarin iedereen graag nieuwe ontwikkelingen en inzichten wil delen. Hiermee kunnen we eindelijk het vacuüm dat we hebben doorgemaakt, doorbreken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het evenement in oktober een groot succes zal worden voor alle deelnemers”.

Meer informatie, details over het programma en contactgegevens vindt u onder www.ifk2020.com.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven